Yamaha CP-88

Yamaha CP-88

Gyártó: Yamaha
Kategória:  Színpadi Zongora
Cikkszám: Yamaha
Készlet információ:
raktáron
Fogyasztói ár: 899,900 Ft
Kosárba

Hang

A hangszer számára a legfontosabb a hang. A CP73 és a CP88 színpadi zongorái széles választékát adják a zongoráknak, pianínónak, elektromos zongorának és keyboard hangszereknek, melyekkel bármely zenei műfajban zenélhet.

Yamaha Premium Acoustic Grand Pianos

A CP73 és CP88 három prémium zongora hangjával rendelkeznek: a Yamaha CFX, a Yamaha S700 és a Bösendorfer Imperial 290. Ezek a zongorák az alapos felvételnek és megszólaltatásnak köszönhetően teljesen dinamikus és kifejező zongorázást biztosítanak. 

[ CFX ] Több mint 17 év fejlesztéssel, a Yamaha CFX a mi csúcskategóriás 9’ versenyzongoránk. A CFX csilingelő magas, erőteljes mély tartománnyal rendelkezik, hihetetlen dinamika tartományával képes egy teljes szimfonikus zenekaron át is kihallatszani.

[ Bösendorfer ] Bösendorfer egy különlegesség a zongorák között, hiszen az egyetlen gyártó, ahol a bécsi hagyományokhoz hűen még mindig kézzel készítik a hangszereket. Meleg mélyeivel, éneklő magas és gazdag hangszíneivel adják a jellegzetes “Bécsi hangzást.” A 9.5’ 8-oktávos Imperial 290 a Bösendorfer zongorák csúcskategóriás modellje. A kibővített mély regiszter húrjait minden leütött billentyű megrezegteti, és a masszív hangszekrény minden frekvenciát képes tisztán sugározni.

[ S700 ] Az S700 egy olyan akusztikus zongora melyet a Yamaha szakemberei kézzel készítettek. Erőteljes hangjával sűrű hangszereléseken keresztül is kihallatszik, ugyanakkor szólók esetében és ritkább hangszereléseknél kifinomult és kifejező is tud lenni. Az S700 volt az egyik legnépszerűbb zongora hangszín az S90ES színpadi zongora és a MOTIF ES szintetizátorokban.

Yamaha akusztikus pianínó

[ U1 ] Az UI a legnépszerűbb pianínó az egész világon. A CP73 és CP88 modellbe épített U1 hangszíne, régies karaktert ad a hangszernek. Ezáltal a modellek képesek azoknak az igényeknek is megfelelni, melyekhez élethű pianínó hangzás szükséges.

[ SU7 ] Az SU7 a Yamaha akusztikus pianínók. Az SU7 gazdag, rezonáns hangszíne a CFX zongora kalapács specifikációjával megegyezik. 

Elektromos zongora & keyboard

[ Yamaha CP80 ] A Yamaha már 1978-ban bemutatta a CP80 és CP70 elektromos zongoráit, annak érdekében, hogy a hangszerek élő zenéléskor is kihallatszanak a zenakarból. A CP80 hangja a CP73 és a CP88 modellekben nagyot szól a vastag és széles dinamika tartományával.

[ 78 Rd ] A 78 Rd tine elektromos zongora széles dinamika tartománnyal, kiváló minőséggel és nagyszerű effektekkel rendelkezik. 

[ 75 Rd ] A 75 Rd nyersebb,“funky” tine elektromos zongora hangszíne vibráló karakteres hangzást biztosít.

[ 73 Rd ] A 73 Rd nyersebb,“funky” tine elektromos zongora hangszíne vibráló karakteres hangzással lassabb dalokhoz és énekes kísérethez javasoljuk.

[ Wr ] A Wr reed elektromos zongora hangszíne vintage és modern verzióban széles dinamika tartományt nyújt.

Organák, klavikordok és keyboardok:

A CP73 és a CP88 széles választékát nyújtja más billentyűs hangszereknek, beleértve a: tonewheel, tranzisztoros és templomi orgonákat plusz a klavikord, FM zongorák és más hangszínek, melyek bármely szituációban megállják helyüket. 

Szintetizátorok, vonósok ...

A CP73 és a CP88 szintetizátor hangszínei lefedik a koncertező vagy session zenészek igényeit. Split, layer vagy szóló, szőnyeg hangszínek, vastag vonósok, ütős szintetizátor basszusok, szóló szintetizátor hangszínek, rézfúvósok... Az egyszerű CP kezelőfelület lehetővé teszi a valós idejű interakciót az azonnali hangszín készítéshez. 

Effektek

A CP73 és CP88 bőséges beépített effekt szekciójával saját és egyedi hangszíneket készíthet. Mindegyik rész (Piano, Electric és Sub rész) külön effektekkel rendelkezik. 

Master effektek, delay, reverb és master EQ, külön vezérlőkkel rendelkeznek a könnyű és valós idejű beállításokhoz.

VCM (Virtuális Áramkör Modellezés) effektek

A Yamaha saját fejlesztésű VCM (Virtuális Áramkör Modellezés) technológiája szimulálja a régi hangszínszabályozók, kompresszorok és phaserek hangzását, egészen az áramköri szintig lebontva.

Billentés

A hangszer érzete teszi lehetővé, hogy a játékos egyedi elképzeléseit kifejezze. A CP73 és CP88 mechanikája a több mint 100 éves akusztikus zongora készítés tapasztalatai alapján jött létre, mellyel a zongoristák teljes mértékben megvalósíthatják gondolataikat.

CP88: Gyors, érzékeny mechanika zongoristáknak tervezve

A CP88 természetes fa súlyozott kalapácsmechanikás három érzékelős (NW-GH) billentyűzettel, szintetikus ébenfa és elefántcsont billentyű borítással rendelkezik -a piac leggyorsabb színpadi zongora mechanikája, melyet egy olyan cég készítette, mely több mint 100 év akusztikus zongora gyártás tapasztalataival rendelkezik, olyan profik számára, akiknek csak a legjobb az elfogadható.

A zongoristák elvárásainak megfelelő súlyozású és járású természetes fa billentyűzettel rendelkezik. Különböző súlyok alkalmazásával a billentyűzet egy igazi kalapácsmechanikás zongora érzetét kelti: nehéz a mély és könnyű a magas regiszterekben. Szintetikus ébenfa és elefántcsont billentyűzet borítással enyhén porózus felületébe tapadást biztósít a játékos ujjainak. Fenntartva a pontos játékot még a hosszú koncertek vagy gyakorlások során is. 

Végül, a harmadik érzékelő lehetővé teszi a gyors ismétlődő játékot, mely során a hangok újra megszólaltathatók teljes felengedés nélkül. Ezáltal könnyebb gyorsan játszani az ismétlődő hangokat és éppen ezért szokták a pianínok helyett a zongorát választani.

CP73: Új, kiegyensúlyozott kalapácsmechanika, 73 billentyű kifejezetten elektromos zongora játékra tervezve

A CP73 újratervezett 73 kiegyensúlyozott billentyűzettel rendelkezik, mely élethű elektromos zongora érzetet kelti. Ráadásul a billentyűzete „E” hangtól „E” hangig tart - tökéletes választás zenekaros, gitár és basszus felálláshoz. A kiegyenlített billentyűzeten zongorától orgonán át szintetizátorokig mindenféle hangszer hangját könnyen megszólaltathatja.

A kiegyensúlyozott 73 billentyűtől a CP73 kompakt és könnyű, bárhová magával viheti, elfér bármely színpadon vagy stúdióban.