Yamaha CP-73

Yamaha CP-73

Gyártó: Yamaha
Kategória:  Színpadi Zongora
Cikkszám: Yamaha
Készlet információ:
Előrendelés
Fogyasztói ár: 749,900 Ft799,900 Ft
Kosárba

Yamaha Premium Acoustic Grand Pianos

A CP73 és CP88 három prémium zongora hangjával rendelkeznek: a Yamaha CFX, a Yamaha S700 és a Bösendorfer Imperial 290. Ezek a zongorák az alapos felvételnek és megszólaltatásnak köszönhetően teljesen dinamikus és kifejező zongorázást biztosítanak. 

[ CFX ] Több mint 17 év fejlesztéssel, a Yamaha CFX a mi csúcskategóriás 9’ versenyzongoránk. A CFX csilingelő magas, erőteljes mély tartománnyal rendelkezik, hihetetlen dinamika tartományával képes egy teljes szimfonikus zenekaron át is kihallatszani.

[ Bösendorfer ] Bösendorfer egy különlegesség a zongorák között, hiszen az egyetlen gyártó, ahol a bécsi hagyományokhoz hűen még mindig kézzel készítik a hangszereket. Meleg mélyeivel, éneklő magas és gazdag hangszíneivel adják a jellegzetes “Bécsi hangzást.” A 9.5’ 8-oktávos Imperial 290 a Bösendorfer zongorák csúcskategóriás modellje. A kibővített mély regiszter húrjait minden leütött billentyű megrezegteti, és a masszív hangszekrény minden frekvenciát képes tisztán sugározni.

[ S700 ] Az S700 egy olyan akusztikus zongora melyet a Yamaha szakemberei kézzel készítettek. Erőteljes hangjával sűrű hangszereléseken keresztül is kihallatszik, ugyanakkor szólók esetében és ritkább hangszereléseknél kifinomult és kifejező is tud lenni. Az S700 volt az egyik legnépszerűbb zongora hangszín az S90ES színpadi zongora és a MOTIF ES szintetizátorokban.

[Hamburg Piano : OS v1.5] The full, rich tones of an authentic Hamburg concert grand piano, recorded in a concert hall by one of the world’s foremost classical music engineers to capture every nuance.

Yamaha akusztikus pianínó

[ U1 ] Az UI a legnépszerűbb pianínó az egész világon. A CP73 és CP88 modellbe épített U1 hangszíne, régies karaktert ad a hangszernek. Ezáltal a modellek képesek azoknak az igényeknek is megfelelni, melyekhez élethű pianínó hangzás szükséges.

[ SU7 ] Az SU7 a Yamaha akusztikus pianínók. Az SU7 gazdag, rezonáns hangszíne a CFX zongora kalapács specifikációjával megegyezik. 

[Felt Piano : OS v1.5] This is felt piano done the Yamaha way. In a collaboration with Steinberg, we recorded our felt piano in the Yamaha speaker test lab using a proprietary sampling robot to create ultra-precise note velocities and intimate layers.

Elektromos zongora & keyboard

[ Yamaha CP80 ] A Yamaha már 1978-ban bemutatta a CP80 és CP70 elektromos zongoráit, annak érdekében, hogy a hangszerek élő zenéléskor is kihallatszanak a zenakarból. A CP80 hangja a CP73 és a CP88 modellekben nagyot szól a vastag és széles dinamika tartományával.

[ 78 Rd ] A 78 Rd tine elektromos zongora széles dinamika tartománnyal, kiváló minőséggel és nagyszerű effektekkel rendelkezik. 

[ 75 Rd ] A 75 Rd nyersebb,“funky” tine elektromos zongora hangszíne vibráló karakteres hangzást biztosít.

[ 73 Rd ] A 73 Rd nyersebb,“funky” tine elektromos zongora hangszíne vibráló karakteres hangzással lassabb dalokhoz és énekes kísérethez javasoljuk.

[ Wr ] A Wr reed elektromos zongora hangszíne vintage és modern verzióban széles dinamika tartományt nyújt.

Organák, klavikordok és keyboardok:

A CP73 és a CP88 széles választékát nyújtja más billentyűs hangszereknek, beleértve a: tonewheel, tranzisztoros és templomi orgonákat plusz a klavikord, FM zongorák és más hangszínek, melyek bármely szituációban megállják helyüket. 

Szintetizátorok, vonósok ...

A CP73 és a CP88 szintetizátor hangszínei lefedik a koncertező vagy session zenészek igényeit. Split, layer vagy szóló, szőnyeg hangszínek, vastag vonósok, ütős szintetizátor basszusok, szóló szintetizátor hangszínek, rézfúvósok... Az egyszerű CP kezelőfelület lehetővé teszi a valós idejű interakciót az azonnali hangszín készítéshez. 

[ New to OS v1.5 ]

- You’ll get new pads, new synth brass, new synth leads and a new synth bass. Because there’s no such thing as too much synth.

- CP OS v1.5 gives you more instruments at your fingertips with new solo and ensemble saxes, new guitars, musette, solo strings and horn.

Effektek

A CP73 és CP88 bőséges beépített effekt szekciójával saját és egyedi hangszíneket készíthet. Mindegyik rész (Piano, Electric és Sub rész) külön effektekkel rendelkezik. 

Master effektek, delay, reverb és master EQ, külön vezérlőkkel rendelkeznek a könnyű és valós idejű beállításokhoz.

VCM (Virtuális Áramkör Modellezés) effektek

A Yamaha saját fejlesztésű VCM (Virtuális Áramkör Modellezés) technológiája szimulálja a régi hangszínszabályozók, kompresszorok és phaserek hangzását, egészen az áramköri szintig lebontva.