Korg Nautilus 61

Korg Nautilus 61

Gyártó: Korg
Kategória:  Zenei Munkaállomás
Cikkszám: Korg
Készlet információ:
1 Hét
Fogyasztói ár: 749,000 Ft774,900 Ft
Kosárba

Főbb jellemzők:
- 9 különböző hangmotor hatalmas kifejezőerővel
- Új hangszínek 3 fő kategóriára osztva
- DYNAMICS gomb a finom, részletgazdag előadáshoz
- Hangszínek intuitív megváltoztatása a valós idejű gombokkal
- A könnyű kezelhetőség érdekében tervezett felhasználói felület
- Kényelmes arpeggiator és dobsáv funkciók
- Színes TouchView kijelző
. Set List üzemmód az élő előadásokhoz
- Open Sampling System
- 16-sávos MIDI szekvenszer / 16-sávos hangfelvevő
- 16 fedélzeti effektprocesszor
- USB/MIDI gazdaportok MIDI kontrollerek fogadásához
- Sima, kihagyásmentes hangátmenetek hangszínváltáskor, aktív üzemmódtól függetlenül

Kilenc különböző hangmodul kínál óriási kifejezőerőt
A NAUTILUS kilenc speciális hangmodult tartalmaz a zongorák, elektromos zongorák, orgonák és egyéb hangok valósághű reprodukálásához. A továbbfejlesztett SGX-2 zongora hanggenerátor finom kifejezőerőt kínál, amely az akusztikus zongora minden árnyalatát megragadja, és a NAUTILUS a legtöbb zongorakönyvtárral rendelkezik, amit valaha egyetlen termékben valaha is használtak; 12 velocity-kapcsolható hanggal, vonós rezonanciával és még sok mással. Az EP-1 elektromos zongora hanggenerátor hét különböző híres elektromos zongorahangot reprodukál valósághűen. A CX-3 motor - a keresett CX-3 újrakiadás szíve - a klasszikus elektrofonikus orgona jellegzetes hangzását kínálja. Ha ehhez hozzáadjuk a MOD-7 VPM/FM szintetizátort, az analóg modellezéshez a PolysixEX-et és az MS-20EX-et, valamint a fizikai modellezéshez az STR-1-et, akkor lényegében minden hangzáshoz van motorunk, amit csak szeretnénk. Program vagy Combination módban együtt használva ezek a jellegzetes motorok teljesen új hangszíneket teremtenek.

Új hangok három nagy kategóriában
A Korg Nautilusban a hangzás megközelítése azzal kezdődik, hogy félreteszi az előítéleteket arról, hogy milyen hangzásnak kell lennie egy hagyományos zenei munkaállomáson, és ehelyett a mintavételezés és programozás határainak feszegetésére összpontosít, hogy egy teljesen új programosztályozást hozzon létre, amely három csoportra osztható:
- "Egyedülálló" hangok: A NAUTILUS jellegzetes hangokat kínál, beleértve a phrase loopokat, preparált zongorákat, talált ütőhangszereket és még sok mást . A világ különböző régióiban található számos ritka hangszert nehéz megszólaltatni, de az ezeken a hangszereken játszott jellegzetes frázisok a NAUTILUS-ban vannak tárolva. Használja ezeket a kifejezéseket úgy, ahogyan azok a kompozícióiban megjelennek - hagyja, hogy a képzelete irányítsa. A NAUTILUS olyan hangokat tartalmaz, amelyeket első alkalommal vettünk mintát ehhez a hangszerhez, beleértve az előre elkészített zongorákat, amelyeket úgy hoztunk létre, hogy különböző tárgyakat helyeztünk a zongorahúrok közé, és mintákat vettünk fel, vagy a "talált ütőhangszerek" hangjait, amelyeket úgy hoztunk létre, hogy közönséges tárgyakat alakítottunk át ütőhangszerré. Ezek a szokatlan és titokzatos hangok nem csak váratlan ízt adnak a kompozíciónak, hanem a film- és televíziós zenékben felhasználható hangeffektek létrehozásához is széleskörű lehetőségeket kínálnak.
- "Kortárs" hangok: A NAUTILUS a mai zenei színtérhez jól illeszkedő, élvonalbeli hangokat is hoz, beleértve szintetizátorokat, dobfelszereléseket, speciális effekteket és egyebeket, minden műfajt lefedve. A szintetizátorok esetében mindenképpen nézd meg az EDM, electro és chiptune hangokat kezdőknek. A NAUTILUS több mint 50 különböző dobkészletet is tartalmaz - azokat a hangokat, amelyek leginkább tükrözik a zene időbeli változásait. A speciális effekt hangok olyan hasznos anyagokat kínálnak, mint a tánczenéhez hozzáadott dobok, amelyekkel ütemeket hozhatsz létre - olyan hangokat, amelyeket azonnal használhatsz.
- Standard hangok: A Korg összegyűjtötte a legfontosabb hangokat, amelyekre egy munkaállomásnak szüksége van, beleértve a zongorákat, elektromos zongorákat, gitárokat, basszusgitárokat és még sok mást, minden műfajhoz. Az újonnan mintavételezett zongorahanghoz egy kellemesen ambient stúdiótér áll rendelkezésre, amellyel szabadon kombinálhatja a zongorahangot. Egy új elektromos zongoramodell került hozzáadásra, jellegzetes, kövér hangzással, amely kiválóan alkalmas a funk játékstílusokhoz. Ezenkívül számos olyan frázis került hozzá, amelyek lehetővé teszik, hogy valódi gitár- és basszusgitárrészeket játsszon, amelyeket a billentyűsök hasznosnak találnak.

DYNAMICS gomb a finom kifejezéshez
A DYNAMICS gombbal azonnal szabályozhatja a hangerő és a hangszín változásait a billentyűzet erősségének (velocity) függvényében; és valós időben testre szabhatja a billentyűzet játékérzetét az egyes stílusokhoz és dalokhoz. Még ha ugyanazt a hangot is játssza, ennek a gombnak az elforgatásával teljesen más hangzás érzetét keltheti. Ha megtalálod a játékstílusodnak megfelelő beállításokat, még több lehetőséget fedezhetsz fel a NAUTILUS-ban.
Ha aktiválja a DYNAMICS funkciót, és balra fordítja, a billentyűzet gyengébben reagál a játékára, így nagyobb dinamikai tartományt biztosít. Ez lehetővé teszi a finom, kifejező játékot zongoraszólók vagy ének kísérésekor, amelyek közvetlenül tükrözik az előadás dinamikáját. Másrészt, ha a gombot jobbra fordítod, erősebb, laposabb dinamikai választ kapsz. Ez olyan hangzást húz ki, amikor zenekarban vagy zenekarban játszik, amely kiegyensúlyozottan jobban szól.

Intuitív, valós idejű hangváltozások a gombokkal vezérelve
A bal felső panelen található hat RT (real-time) gombbal közvetlenül vezérelheti a PROG és COMBI hangváltozásokat. Minden egyes gombhoz számos funkciót rendelnek, így élvezheti a hangok megváltoztatását, például a szűrő frekvenciakivágását és az effekt mélységét, a gate-időt, az arpeggiátor tempóját és swingjét, vagy a dobsávot, a kisdob típusát és még sok mást. COMBI módban a hangszíneket csoportosíthatja és a szintjüket szabályozhatja a gombokkal. Ezeket a gombokat be is nyomhatja a panelbe, hogy rögzítse őket a helyükön, és megakadályozza, hogy játék közben véletlenül megváltozzanak. Ezzel csak azokat a gombokat aktiválhatod, amelyeket gyakran használsz a színpadon, és azokat nyomhatod, amelyekre nincs szükséged.

A könnyű kezelhetőség érdekében kialakított felhasználói felület
A MODE gomb egy képernyőn mutatja, hogy mit választott ki az egyes módokban, a PROG és COMBI módoktól kezdve a Set list, Sampling, Sequence és Global módokig. Minden üzemmódban minden egyes funkcióhoz van fül, a PAGE gombok pedig még részletesebb szerkesztést tesznek lehetővé. A Nautilus felhasználóbarát navigációjával bármikor megnyomhatja a MODE gombot, hogy visszatérjen az elejére, ha eltévedt. A kijelzőhöz sötét üzemmód is elérhető, amely a fekete színt használja elsődleges színként, hogy enyhítse a szemfáradtságot.
Hat gyorselérési gomb is rendelkezésre áll gyorsbillentyűként. A NAUTILUS négy sablont is kínál a felhasználóbarát funkciókban, amelyek a PROG és COMBI üzemmódok kiválasztására, a szekvencerben a lejátszás és a felvétel transzportgombjaiként használhatók, és így tovább. Ön is kiválaszthatja saját beállításait ízlése szerint. Ezenkívül szabadon hozzárendelheti a gyakran használt funkciókat, és négy készlet egyikében tárolhatja őket.

Kényelmes arpeggiátor és dobsáv funkciók
Négy jelenet található, amelyek arpeggio pattereket és dobsávokat tartalmaznak, amelyek tökéletesen kiegészítik az egyes PROG és COMBI előre beállított hangokat. Használhatók és cserélhetők játék közben, segíthetik az improvizációt előadás közben, vagy bővíthetik a perspektívát zeneszerzés közben, amikor egy hanggal kezdesz.

Set list mód, hogy megmutassa erejét élő előadásokon is
A NAUTILUS a Set List üzemmód segítségével rendszerezheti az összes olyan erőforrást, amelyben egy dal - vagy egy szett - alatt navigálnia kell. Set list üzemmódban a TouchView kijelző 16 színes érintőgombot tartalmaz; mindegyik azonnal előhívja a megfelelő előállítást, kombinációt vagy szekvenciát - függetlenül attól, hogy milyen üzemmódot választott!
Különböző gombszíneket is kiválaszthat, például ha élő lejátszáskor különböző színeket szeretne egy dalban. Ez egy kiváló funkció olyan helyzetekben, amelyek gyors és pontos vezérlést igényelnek. A Setlist mód egy 9 sávos grafikus equalizerrel is kiegészül, amely lehetővé teszi az előadás helyszínének hangkorrekcióját.

TouchView színes kijelző
A Nautilus idegközpontja a KORG hatalmas, 8 hüvelykes (800 x 480 pixel) WVGA TouchView színes kijelzője. Az egyszerű hang- vagy paraméterkiválasztás mellett az ujjmozdulattal történő érintés mellett a Touch-Drag funkció lehetővé teszi a paraméterértékek részletesebb vezérlését is. Az interaktív eszközök és grafikonok segítségével mindent testre lehet szabni, a koncertzongora fedőlapjának beállításától kezdve egy félmoduláris szintetizátor modell kábeleinek csatlakoztatásáig. A TouchView kijelző egy kényelmes új keresési funkcióval is rendelkezik, amellyel a hangokat a nevük alapján keresheti (és hallgathatja meg).

Nyílt mintavételi rendszer
A Korg Open Sampling rendszerét használva a NAUTILUS képes gyorsan mintavételezni egy külső hangforrást, függetlenül attól, hogy a NAUTILUS Program, Combination vagy Sequencer módban van-e. A nyílt mintavételezési mód akár magának a játéknak a NAUTILUS-nak a mintavételezésére is képes. A User Sample Bank, amely felhasználói mintákkal bővíti az EXS mintakönyvtárat, lehetővé teszi a saját minták felvételét és lejátszását, miközben kihasználja az SSD gigantikus kapacitását.
AIFF, WAV, SoundFont 2.0 és AKAI S1000/3000 formátumú minták USB-kulcs segítségével tölthetők a memóriába. Ezenkívül az USB Ethernet adapter segítségével nagy mennyiségű mintaadatot is nagy sebességgel továbbíthat számítógépéről. A számítógépen korábban létrehozott hangszerek vagy minták felhasználhatók a NAUTILUS-on alapuló zenei produkciók létrehozásához.

16 sávos MIDI szekvenszer / 16 sávos hangrögzítő
A NAUTILUS rendelkezik egy szekvenszer/felvevő szekcióval, amely 16 MIDI-sávot és 16 hangsávot kínál; nagyszerű módja egy káprázatos előadás vagy briliáns produkció összeállításának. A MIDI szekvenálás megkönnyíti az ötletek, az inspiráció és a professzionális minőségű frazeálás rögzítését a dobsávok vagy az RPPR (Realtime Pattern Play/Recording) funkciók segítségével.
A 16 sávos hangrögzítő egyidejűleg akár 4 sávnyi 16-/24 bites tömörítetlen adatot rögzít 48 kHz-es mintavételi frekvencián. Játsszon együtt a felvett sávokkal, adjon hozzá effekteket, majd mintavételezze újra magát a NAUTILUS-t, és illessze be az újra mintavételezett WAV-fájlokat közvetlenül a sávba. Ha elkészült a zeneszámokkal, nyugodtan használhatja a mix automatizálási és szerkesztési funkciókat, mint például a másolás, beillesztés és normalizálás, hogy a kívánt eredményt érje el.

16 effektprocesszor
A NATILUS 16 beépített effektet kínál, hogy kiemelje a hangalkotást. A 12 Insert effekt mindegyike alkalmazható egy vagy több hangszínre együttesen, vagy egy szekvencerben egy vagy több sávra. Ezen kívül két Master Effectet lehet alkalmazni 1/2 sends-re, és két Total Effectet lehet alkalmazni az összes sávra a hangfeldolgozás végső pontján. Minden hangszínhez, a szekvencer minden egyes sávjához és minden hangsávhoz külön háromsávos equalizer tartozik a hangzás finomhangolásához vagy a kreatív szerkesztéshez.

73 és 61 billentyűs modell súlyozott billentyűzettel
A 73 és 61 billentyűs modell nagyon jó minőségű, könnyű szintetizátor billentyűzettel rendelkezik, és lehetővé teszi, hogy glissandós orgonaszólamokat, valamint széles billentyűtartományt használó szintetizátorszólókat játsszon. Míg a 88 billentyűs modell fényűző fa oldallapokkal van ellátva, a 73 és 61 billentyűs modellek teljesen új dizájnnal rendelkeznek, lenyűgöző ívekkel, amelyek a hangszer mélyéről emelkednek ki, és egyértelműen emlékeztetnek a NAUTILUS híres ősére: a Nautilus nevű tengeralattjáróra és a fejlábúak osztályába tartozó puhatestűre. Mindezek az elemek a NAUTILUS-t a színpadon megkülönböztető és jellegzetes hangszerré teszik.

Ingyenes zenei szoftvercsomag
A NAUTILUS az Izotope számos zenei szoftverével érkezik: "Ozone Elements", amellyel nemcsak dalokat készíthet, hanem mesterkedhet is a mesterséges intelligencia segítségével, "Skoove", amely segít a billentyűzetkészség fejlesztésében, "Reason Lite" DAW szoftver, valamint a KORG és más márkák szoftveres szintetizátorai.