Korg KROSS 2-88

Korg KROSS 2-88

Gyártó: Korg
Kategória:  Színpadi Zongora | Zenei Munkaállomás
Cikkszám: Korg
Készlet információ:
Előrendelés
Fogyasztói ár: 399,900 Ft
Kosárba
 • Több mint 1000 Preset beállítás, a hangszínek gazdag választéka

 • 128 MB beépített PCM memória, és az opciós könyvtárak támogatása

 • EDS-i hangmotor, valamint 134 különböző típusú effekt

 • Kiváló mintavételi funkció és 16 mintavevő pad

 • Az előlapi kialakítás lehetővé teszi a funkciók problémamentes elérését

 • Valós idejű vezérlőegység a gyors paraméter szerkesztéshez

 • A Favorite funkció lehetővé teszi, hogy a leggyakrabban használt 128 hangot regisztrálja, és gyorsan betöltse

 • Egyetlen gombbal gyorsan beállítható Layer, illetve Split kijelölés

 • Könnyű és kis méretű; A 61 billentyűs modell mindössze 3,8 kg súlyú, kategóriájában legkönnyebb

 • Hosszú idejű működés, hat AA elemről akár hét órán kereszül is használható

 • A különleges, színes kialakítás egyedülálló ebben a kategóriában

 • Audió lejátszó, illetve felvevő, melyet egyszerűen a Pad-ek segítségével indíthat

 • Sequencer, Drum Track és Arpeggiator, mely támogatja a dal készítést

 • A bemeneteknek köszönhetően az énekes-hangszeres vagy Vocoder-es előadás további eszközök nélkül is megvalósítható

 • USB audio interfészként is használható 

 1. A KROSS régóta várt utódja, a KROSS 2 egy kisméretű, hordozható munkaállomás, amely óriási hangszín választékkal rendelkezik. A rendkívül könnyű, kicsi és akkumulátorról is üzemeltethető új modell jóval több KROSS hanggal és funkcióval rendelkezik. A több mint ezer előre programozott hangszín mellett több lett a PCM memória is. Az új Pad Sampler lehetővé teszi a teljes körű mintavételezést és az USB audió/MIDI interfész működést. A hangszer színezése még stílusosabb, és a felhasználói felület még a kezdők számára is biztosítja az átláthatóságot.

  Válassza ki a megfelelő hangszínt, alakítsa át úgy, hogy megfeleljen elképzeléseinek, készítsen hangmintát, hozzon létre frázisokat és ritmusokat, vegye fel az éneket vagy a gitárt, vigye fel a KROSS 2-őt a színpadra és játsszon. Bármilyen művészi elképzelését megvalósíthatja. A KROSS 2 egy sokoldalú szintetizátor, mely biztosítja kreatívitás szabadságát.

  Még erőteljesebb Preset hangok, különleges hangszín bővítési lehetőség

page1image19312 page1image19472

Több mint 1000 Preset beállítás, a hangszínek gazdag választéka

A KORG szintetizátorok kiváló hangminőségét a világhírű zenészek is elismerik. Az új KROSS 2 polifóniája 80-ról 120-ra, a belső programok száma pedig 809-ről 1075-re nőtt. A hangszerben Multi Layer-es és elektromos zongorák, tömör hangzású vonósok, új hangszínek, melyek bármilyen zenekarhoz jól illeszkednek, valamint a legfrisebb stílusoknak, például az EDM követelményeinek is megfelelő új dobkészletek is helyet kaptak. A programok széles választéka minden igényt kielégít, legyen szó akár élő előadásról, akár stúdió munkáról.

128 MB beépített PCM memória, és az opciós könyvtárak támogatása

A KROSS 2-ben 128 MB belső PCM memória található. A KROSS 2 megjelenése után kiadásra kerülő opcionális hangszín könyvtárak segítségével saját stílusának vagy igényeinek megfelelően bővítheti a KROSS 2 hangszín választékát.

EDS-i hangmotor, valamint 134 különböző típusú effekt

A KORG professzionális szintetizátorainak erőssége a kiváló minőségű EDS-i Enhanced Definition Synthesis hangmotor. Egyidejűleg összesen hét effekt egységet használhat: öt inzert effektet és két Master effektet. 134 kiváló minőségű effekt közül választhat, melyek között a már jól ismert effektek - a Delay és a Reverb - mellett különféle erősítő modellek, Vintage effektek és még a vokoder is található.

Kiváló mintavételi funkció és mintavevő pad

A 16 Pad-nek köszönhetően - kategóriájában elsőként - a KROSS 2 egyedülálló mintavételi funkcióval rendelkezik. A LINE IN aljzat bemeneti jelét rögzítheti, és az egyes Pad-ekhez egyenként akár 14 másodperces sztereó mintát is hozzárendelhet. Egyidőben négy Pad-et triggerelhet. Utólagosan szerkesztheti a hangminta hullámformáját, például beállíthatja a Loop Start, illetve End pontját, normalizálhatja a mintát, valamint anélkül, hogy bármilyen további eszközre lenne szükség, akár a KROSS 2-ben is újra mintavételezheti az elkészült hangmintát. A Pad-ekhez SD kártyáról hosszabb hangfájlokat rendelhet.

Az előlapi kialakítás lehetővé teszi a funkciók problémamentes elérését

A felhasználóbarát elrendezésnek köszönhetően a KROSS 2 könnyen kezelhető. Az első KROSS-hoz képest a KROSS 2 kezelőfelülete tovább javult, és ez biztosítja a kívánt hangokhoz és funkciókhoz a gyorsabb hozzáférést.

Valós idejű vezérlőegység

Az új, valós idejű vezérlőegység lehetővé teszi, hogy menü navigáció nélkül is elvégezhesse a KROSS 2 fő paramétereinek közvetlen beállítását. A hangok és effektek valós idejű vezérlése, valamint a programok egyszerű szerkesztése mellett, a gombok segítségével könnyedén beállíthatja a Vocoder-t, vagy az Arpeggiator és a szekvenszer tempóját.

Favorite funkció

A Favorite funkció segítségével regisztrálhatja a gyakran használt programokat és kombinációkat, majd ezeket egyetlen gombnyomással betöltheti. Az első generációs KROSS-hoz képest a kijelölhető Favorite-k száma kétszeresére, 128-ra nőtt. Ez a funkció az olyan élőben játszók számára hasznos, akiknek fontos, hogy a színpadon gyorsan elérjék a speciális hangszín beállításokat.

page2image21976 page2image22136

Quick Layer/Split

A különleges Layer/Split funkció lehetővé teszi, hogy két hangot rétegesen egymásra helyezzen (ezek a Layer hangok együtt szólalnak meg) vagy külön hangokat állítson be a billentyűzet jobb és bal térfeléhez (Split). A Layer/Split gombnak köszönhetően a beállítás rendkívül könnyen elvégezhető.

Category kerék

A Category (kategória) kerék biztosítja, hogy a széles hangszín választékban azonnal megtalálja a keresett hangot. Csak válassza ki a hangzás általános típusát, hogy például zongora vagy orgona, majd gyorsan és egyszerűen válassza ki a kívánt hangszínt.

Könnyű és kis méretű, elemről is működik

A KROSS sorozat hihetetlenül mobilis. A 61 billentyűs modell korszerűbb megjelenésű és stílusosabb, az előző modell 4,3 kg-os súlyához képest könnyebb, mindössze 3,8 kg. Hatékonyságát tovább növeli, hogy hat darab AA típusú elemről akár hét órán keresztül is működtethető. A 88 billentyűs modell része egy különleges rekesz is, amelyben a tartalék akkumulátorokat vagy a kábeleket tárolhatja. Az előlapi elhelyésnek köszönhetően az akkumulátorok könnyen elérhetők. Mindkét modellen, a hátlapon található KORG logó világít, így színpadon is feltűnő.

A különleges kialakítás egyedülálló ebben a kategóriában

A KROSS 2 megjelenése első osztályú. A 88 billentyűs modell stílusos és gyönyörű "sötétkék" színű. A 61 billentyűs változat "szuper matt fekete" színe a kiváló minőségű és tartós gumírozásnak köszönhetően kellemes érintésű. A gumírozott felületek rendkívül professzionális megjelenést kölcsönöznek. A 61 billentyűs modell korlátozott példányszámban "márványvörös" színben is kapható. A különleges márványvörös kivitel miatt ezek a hangszerek egyediségükkel kitűnnek a többi KROSS 2 közül.

Audió lejátszó, illetve felvevő, melyet egyszerűen a Pad-ek segítségével indíthat

A beépített sztereó hangrögzítő lehetővé teszi, hogy felvegye azt, amit a KROSS 2-n játszik, vagy hogy egy külső bemeneti forrásra (például énekre) kíséretet játsszon. A Pad audió lejátszási funkciójának köszönhetően a 16 Pad mindegyikéhez hangot vehet fel vagy egy külső hangforrásból korábban felvett hangokat importálhat. A mintavételi funkciótól eltérően ez a szolgáltatás lehetővé teszi a csak az SD kártya kapacitásától függő, kiterjesztett felvételt és lejátszást. A Pad megütésével zenei alapként teljes dalokat játszhat le, eközben használhatja a billentyűzetet, de a Pad-ek effekt hangok vagy háttér zene megszólaltatására is alkalmasak.

A dal készítés támogatása, amikor az inspiráció valósággá válik

16 Track-es MIDI szekvenszer

A 16 sávos MIDI szekvencerrel MIDI adatokként rögzítheti azt, amit a billentyűzeten játszik és felveheti a vezérlők változásait is. Felvételt készíthet a Pad Sampler-ről, így könnyedén elkészítheti a dalok vázlatát, memorizálhatja elképzeléseit.

Step szekvenszer

A funkció és a 16 Pad segítségével gyorsan és egyszerűen készíthet akár 64 lépésből álló saját ritmus pattern-eket.

page3image21480 page3image21640 page3image21800 page3image21960

Drum Track

A Drum Track lehetővé teszi, hogy játékát egyetlen gomb megnyomásával ritmussal egészítse ki. Válasszon a 772 különféle stílusú Preset dobminta közül.

Arpeggiator

Ez a funkció az ötletelés kiváló eszköze. Egyszerűen a gombok nyomvatartásával ritmikus akkordokat, basszusgitár frázisokat vagy gitár dallamokat készíthet.

Mikrofon csatlakoztatásával az énekes-hangszeres vagy Vocoder-es előadás további eszközök nélkül is megvalósítható

A 6.3 mm átmérőjű MIC IN csatlakozón keresztül közvetlenül csatlakoztathat mikrofont, így az énekes-hangszeres zenész számára az élő játék során nincs szükség külön keverőre. A beépített Vocoder funkció paramétereit egyszerűen és gyorsan, valós időben vezérelheti. A LINE INPUT sztereó mini jack bemenetet audió lejátszó csatlakoztatására vagy mintavételezésre használhatja.

USB audió interfészként is használható

A hangszer új változata az USB MIDI interfész lehetőség mellett USB audió interfész szolgáltatással is bővült. A KROSS 2 Mac-es vagy Windows-os számítógéphez csatlakoztatható és képes a DAW szoftverek kiszolgálására, de a készüléket egyszerűen iPad-del vagy iPhone-nal is megszólaltathatja. A KORG Module kiváló minőségű külső hangmodulként használható, amelyet vagy a KROSS 2-ről, vagy a KORG Gadget DAW alkalmazással létrehozott Track-ek által vezérel. És mindezt egyetlen kábel segítségével.

Szerkesztéshez a külön erre a célra készült KROSS2 Editor és Plug-In Editor szoftvereket használhatja. Ezek lehetővé teszik, hogy a számítógépen áttekintse a különféle paramétereket, és azt is, hogy a KROSS 2-t egy DAW szoftverben szoftver szintetizátorként használja.