Yamaha MONTAGE 7

Yamaha MONTAGE 7

Gyártó: Yamaha
Kategória:  Zenei Munkaállomás
Cikkszám: Yamaha
Készlet információ:
raktáron
Fogyasztói ár: 1,125,900 Ft
Kosárba

Motion Control Synthesis Engine

A Motion Control Synthesis Engine két legendás hangszintézist egyesít: AWM2 (kiváló minőségű hullámforma és subtractive szintézis) és FM-X (modern, tiszta frekvencia modulációs szintézis.) Ez a két szintézis a MONTAGE Performance nyolc részében szabadon zónákra vagy layerek-re állítható.
A MONTAGE performance részt a Motion Control-lal szabályozhatja: a mély, dinamikus, hihetetlenül kifejező hang készítését nagy mértékben segíti a kiválóan programozható control matrix. A Motion Control-lal olyan új hangszíneket hozhat létre, ami eddig nem volt lehetséges korábbi hardver szintetizátorokkal.

 

1. Kifinomult dinamika vezérlés

A zene egyfajta kifejezési forma A MONTAGE a kifejezési lehetőségeket a Motion Control szintézis motorral újabb szintre emeli. Ez a motor sokféle lehetőséget nyújt saját, egyedi hangszínek készítéséhez.

 

- Super Knob

 

 

A Super Knob potméterrel kisebb, illetve akár drasztikusabb mértékben is megváltoztathatja a hangképet. A Super Knob potméterrel egyidőben akár több paramétert is állíthat, csak képzelete szab határt.
Például, a lehallgatási pozíciót megváltoztathatja és közvetlenül a hangszere előtt ülve visszahallgathatja játékát úgy, mintha egy koncerterem hátsó sorába ülne. Azonkívül a performance lágy, lebegő karakterét akár radikálisan is átalakíthatja ritmusos, szögletes hangzássá.
A Super Knob akár FC7 lábvezérlővel is programozható, így a hangot kétkezes játék közben is lehetősége van alakítani.

- Motion SEQ

 

 

 

A Motion Sequences tempó alapú zenei motívumok, teljesen megváltoztathatóak és bármilyen paraméterhez programozhatóak, hihetetlenül kreatív, új hangkészítési lehetőséget jelentenek.
A Motion Sequence részek rendkívüli interaktivitást és kifejezőerőt biztosítanak, a kezelőfelületről külön dedikált vezérlőkkel könnyen, valós időben állíthatóak.

- Envelope Follower

 

 

 

A burkológörbe követő (Envelope Follower) az audió jelet a vezérlés forrására konvertálja és lehetővé teszi, hogy bármely paramétert vezérelni tudjon vele. Például, egy dob loop-pal effekt paramétereket indíthat, különleges ritmusokat hozva létre vagy a felvett énekhanggal több paramétert vezérelhet, így a jelet "beszélő" szintetizátor hangjává alakíthatja át. Az A/D bemeneteken keresztül az audió jel akár "élő" bemeneti forrásként is szolgálhat.

2. Masszív hangkészítés

A MONTAGE két jellegzetes hangszintézis motorjának modernizált változata rendkívüli hang lejátszást és komplex hangszínszerkesztést tesz lehetővé.

 

- AWM2

 

A Yamaha saját fejlesztésű adattömörítési technológiája és hang lejátszása, az AWM2, lehetővé teszi, hogy minőségveszteség nélkül, páratlanul valósághű minőségben szólaljanak meg a hangok.

・128 sztereó hang polifónia
Próbálja ki a részletgazdag sztereó hangzást a rendelkezésre álló hangok felezése nélkül.

・Hullámforma kapacitás
A MONTAGE a MOTIF XF-nél közel tízszer nagyobb hullámformával rendelkezik, a rendkívül valósághű részletgazdagság a hangszerenkénti több hangminta eredménye.

・Integrált Flash memória
A Montage felhasználói flash memóriája 1.75GB, nagy írás/olvasási sebességet biztosít saját minták vagy hangminta könyvtárak számára a yamahasynth.com oldalról.

- FM-X

 

Egy rendkívül kidolgozott szintetizátor hangmotor képes a klasszikus 80-as évek hangzását felidézni, vagy kiváló dinamika tartományban és hangminőségben EDM hangzást nyújtani. A MONTAGE 8 operátoros FM architektúrája és a 128 hang polifóniája lehetővé teszi, hogy rendkívüli sokféle hangkészítési opciót használjon.

- Tartalom

 

Kreativitását és ihletét jelentősen befolyásolják a hangszer hangszínei. A MONTAGE rendkívül nagyszerű hangokkal rendelkezik, ilyenek például a vadonatúj Yamaha CFX Premium Grand Piano, a részletgazdag vonós és fafúvós hangszerek, választható DX vagy TX hangszínek - ezek modern hangzását a Motion Control szintetizátor motor biztosítja.

・Kompatibilitás
A MONTAGE közvetlenül kompatibilis a MOTIF XF hangszíneivel. A Yamaha jelenleg egy olyan FM konverteren dolgozik, mely lehetővé teszi, hogy a hangszer a DX7 hangszíneivel kompatibilis legyen.

・Bösendorfer Piano
A MONTAGE rendelkezik a rendkívüli Bösendorfer Imperial Premium Grand Piano hangszer hangjával.

- Tartalom

 

A nagyon magas felbontású zengetéstől, a rendkívül részletgazdag Virtuális Áramkör Modellezéses (VCM) effektekig a MONTAGE DSP rengeteg innovációval, teljesítménnyel és ami a legfontosabb - kiváló hangminőséggel rendelkezik. A modern EDM hangzást olyan effektek biztosítják, mint a Beat Repeat, Vinyl Break vagy Bit Crusher. Oldalági kompresszor hozzáadásával a modern "ducking" effekt is rendelkezésére állhat. Vagy váltson retró hangzásra olyan vintage effektekkel, mint Analog Delay, VCM Phaser vagy többféle erősítő szimulátor. Zongoristáknak tetszeni fognak a speciális zongora effektek, mint például a Damper Resonance effekt, mely teljesen realisztikus zongora élményt nyújt, a HD zengetéssel bárhová helyezheti a lehallgatási pozíciót.

- Teljesen analóg áramkör

 

A MONTAGE profi szimmetrikus kimenetekkel és teljesen analóg áramkörrel rendelkezik - “Pure Analog Circuit” (PAC) A tiszta tranziens visszaadást és egyenletes frekvencia menet elérését a PAC úgy éri el, hogy a digitál-analóg konvertálás jelének minőségét feljavítja. Ennek eredménye olyan kimeneti jel, mely képes kifejezően, erőteljesen és tisztán visszaadni a MONTAGE hangszíneit.

3. Gördülékeny munkafolyamat

Hogyan szeretne hangszerét saját rendszerébe integrálni? Hogyan szeretné elrendezni a hangszer belső tartalmát? Hogyan szeretné hangszerét játék közben vezérelni? Ezekre a kérdésekre válasz a MONTAGE rugalmas, letisztult munkafolyamata.

 

- USB Audio/MIDI csatlakozás

 

 

Egy USB kábellel csatlakoztassa MONTAGE hangszerét számítógépéhez és rögzítse zenei gondolatait. A MONTAGE nagyteljesítményű USB drivere számítógépen vagy iOS eszközön ( a MONTAGE nem igényel külön drivert) keresztül képes 16 csatornán küldeni és 3 csatornán fogadni jeleket digitális audió formátumban, STEREO 24 bit/44.1 kHz felbontásban.
Az USB csatlakozó támogatja a teljes 16 MIDI csatornát.

* MONTAGE a mintavételezési frekvenciát 192 kHz-ig képes támogatni.

- SSS (egyenletes hangszínváltás)

 

 

 

Egyenletes hangszínváltás (SSS) - performance beállításokat válthat a hangok, burkológörbék vagy effektek lecsengésének levágása nélkül. Kiválóan alkalmazható élő koncertek során, amikor a dalokat egymás után, megállás nélkül játssza.

* Ez a funkció csak a maximum 8 részből álló performance esetén működik.

- A/D bemenet

Az A/D bemeneten keresztül a hangszer DSP-jével feldolgozhatja a beérkező jelet. Mikrofonokat, gitárokat vagy bármilyen más audió jeleket is effektezhet a hangszerrel. A bemenetre érkező audió jelet az igazán egyedi hangzás érdekében akár burkológörbe követőre vagy oldalláncra is kötheti.

- Fizakai vezérlők

 

Érintőképernyő

 

 

Nyolc LED-es forgó potméter és fader

A MONTAGE az intuitív zenélés és hangszínkészítés érdekében számos vezérlőt tartalmaz.

・Érintőképernyő
Válasszon és változtasson meg paramétereket közvetlenül a színes érintőképernyőn.

・Nyolc LED-es potméter és fader
A faderek mellett található LED-ek pontosan jelzik a mix helyzetét.

・Billentyűzet
A MONTAGE három konfigurációban rendelhető:
- A MONTAGE6 és 7 prémium FSX félig súlyozott utánnyomásérzékeny szintetizátor mechanikával, 61 ill. 76 billentyűvel rendelkezik.
- A MONTAGE8 88 teljesen súlyozott kiegyenlített kalapácsmechanikával és utánnyomásérzékenységgel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a teljes billentyűzeten minden egyes billentyű lenyomásához azonos erőkifejtés szükséges az akusztikus zongorától az elektromos zongoráig, szintetizátor hangszínekig...

- LIVE SET

 

 

A Live Set lehetővé teszi, hogy performance beállításait másolás, sorrendváltás vagy átnevezés nélkül rendezze el. Egy performance kiválasztása után egyszerűen csak regisztrálja azt egy Live Set-be. Ez tökéletes megoldás lehet fellépéseken vagy saját performance összeállítások készítése során is.

- Közvetlen vezérlés programozása