Roland FA-07

Roland FA-07

Gyártó: Roland
Kategória:  Zenei Munkaállomás
Cikkszám: Roland
Készlet információ:
raktáron
Fogyasztói ár: 459,900 Ft
Kosárba

A legtöbb, ami kihozható egy zenei munkaállomásból

A Roland új FA sorozata teljesen megújítja a zenei munkaállomások koncepcióját, hatékony valós idejű vezérléssel, rendkívül gyors kezelhetőséggel és minden korábbinál sokoldalúbb felhasználási lehetőségekkel. Minden modell hatalmas hangszíngyűjteményt és stúdió minőségű effekteket tartalmaz, továbbá a kifejező valós idejű vezérlést mellett egy beépített mintavételezőt is, amely zéró betöltési idővel képes hangmintákat megszólaltatni a 16 padról. Az egyszerűen kezelhető beépített szekvenszer és non-stop loop felvételek mellett zenei sávok exportálása is megoldható egy DAW szoftverről. A 61-billentyűs FA-06 és 76-billentyűs FA-07 dinamika érzékeny szintetizátor mechanikával, a 88-billentyűs FA-08 pedig súlyozott mechanikával készül.

Nincs munka, csak játék

A zenei munkaállomások széleskörűen támogatják a zenei kreativitást, ezért fontos helyet töltenek be a billentyűsök hangszerei között. Azonban komplikált kezelésük miatt sokszor nehéz kihasználni az összes bennük rejlő lehetőséget, ami gátat szabhat a kreatív folyamatoknak és a zenei ötletek szabad áramlásának. Az FA sorozat fejlesztésénél a Roland teljesen újragondolta a zenei munkaállomás koncepciót, hogy a színpadi zenélés és zenei ötletek kibontakoztatása minden eddiginél kevesebb erőfeszítést vegyen igénybe.

Előadás és felvételkészítés a Roland legkiválóbb hangszíneivel

A Roland csúcsmodell INTEGRA-7 hangmoduljából átvett, több mint 2000 hangszínével az FA sorozat óriási hangpaletta megszólaltatásra képes, minden zenei műfajhoz. A hangszerekben az összes INTEGRA-7 SuperNATURAL szintetizátor és XV-5080 PCM hangszín megtalálható, valamint a rendkívül kifejező akusztikus SuperNATURAL hangszíngyűjtemény, amely zongora, dob, basszus, vonós és más hangszíneket is tartalmaz. A vadonatúj Tone Remain funkcióval gyerekjáték a hangszínek váltása anélkül, hogy levágná a hangok és effektek végét.

A hangszíngyűjtemény bővítése a Roland Axial hangszínkönyvtárából ingyenesen letölthető hangszínekkel

Az FA hanggenerátor tökéletesen kompatibilis az egyre bővülő INTEGRA-7 szinti Patch gyűjteménnyel, amely ingyenesen tölthető le a Roland Axial hangszínkönyvtárából. A beépített hangkészletet ezen kívül, akár az ingyenes EXP hullámforma-bővítő gyűjteményekkel is bővítheti, melyeket szintén az Axial weboldalon tölthet le. Jelenleg tizenegy nagyszerű válogatás érhető el, köztük az újonnan kiadott EXP-11 Analog / Digital Vintage Synth Collection.

Zenei ötletek kibontakoztatása és dalok felépítése minden akadály nélkül

Az FA sorozat jól átgondolt és egyszerűen kezelhető 16-sávos szekvenszere szabad utat enged az inspirációnak. Komplett hangszereléseket lehet pillanatok alatt felépíteni a hangszer rengeteg hangszínével. A non-stop loop felvétel üzemmóddal pedig mind a 16 sáv megállás nélkül tölthető fel. A valós idejű felvételkészítés mellett, lépésenként is fel lehet építeni a felvételt, majd utólag szerkeszteni és keverni a sávokat és végül elmenteni a dalt egy SDHC kártyára sztereó audióként.

A hangzás gazdagítása egyszerre is használható effektekkel

A stúdió minőségű hangzás elérésének érdekében az FA sorozat számos lehetőséget kínál a hangzás és szekvenszer sávok finomításához. Független MFX-ek állnak rendelkezésre egy Studio Set mind a 16 partjára, a végső kimenet pedig az egyedi TFX-el (Total Effects) processzálható olyan karakteres effektek használatával, mint a DJ FX Looper, Isolator és sok más. Az összes effekthez Sound Modify potméterek kapcsolódnak a valós idejű vezérléshez előadás vagy zenekészítés közben.

Gyors munkafolyamatok, egyszerűen áttekinthető vezérlés

Már a bekapcsolásnál azonnal érzékelhető a hangszerek gyorsasága. Más munkaállomásoknál a hangszer bekapcsolása önmagában több mint egy percet is igénybe vehet. Ezzel szemben az FA sorozat hangszerei pár másodperc alatt készen állnak a használatra. A kezelőfelület dedikált szekciói logikusan vannak felosztva, a nagyméretű LCD kijelző pedig szép látványt nyújt, amikor nagy felbontású grafikákkal választunk hangszíneket, kezeljük a szekvenszert vagy különböző beállításokat végzünk. Az óriási hangszínkönyvtárból kategóriák szerint választhatunk hangszíneket és kedvenc hangszínek tárolására is lehetőség nyílik a későbbi gyors behíváshoz.

Azonnal elérhető sampler az előadáshoz

Az FA sorozat gyorsan és kényelmesen kezelhető beépített mintavételezőjével SDHC kártyáról történhet a mintavételezés/lejátszás. Az audió hangmintákat közvetlenül lehet megszólaltatni az előlap 16 padjával, így az előadás egyszerűen egészíthető ki loop-okkal, énekszólamokkal, kíséretsávokkal, one-shot hangmintákkal, hangeffektekkel és más zenei megoldásokkal. Az SDHC flash memóriának köszönhetően a hangminták azonnal, várakozási idő nélkül töltődnek be.

Studio Set-ek a központi vezérléshez

Az FA sorozat minden egyes Studio Set-je 16 hangszínt tárol és különböző kapcsolódó paramétereket, beleértve a jelszintet, panorámát, effekteket stb. A Studio Set-ekhez hozzáadtunk egy Master vezérlés funkciót is, így az FA mostantól egy központi vezérlő szerepét is betöltheti a stúdióban vagy élő koncerteken. Olyan MIDI üzenetek elmentésére van lehetőség, mint a Bank Select, Program Change, Volume és sok más. A hangszer ezeket az információkat MIDI-n keresztül küldi ki a Studio Set-ek váltásakor, ami lehetővé teszi az FA és több külső készülék átkonfigurálását egyetlen paranccsal.

Zökkenőmentes DAW integráció

Az FA sorozat használható önálló hangszerként, de könnyen integrálható a számítógépes zenekészítéshez is. A DAW Control gomb egyetlen megnyomásával állítható be, hogy a hangszer USB-n keresztül kommunikáljon a számítógépre telepített DAW szoftverrel. A népszerű DAW szoftverek dedikált Control Map-jei gyors funkció és paraméter beállításokat tesznek lehetővé a vezérléshez. Továbbá az FA hangszereket USB audió interfészként is lehet használni különböző források közvetlen felvételéhez egy DAW szoftverrel és a felvett sávok monitorozására a hangszer sztereó vagy fejhallgató kimenetén keresztül. Most minden FA hangszerhez ingyenes Ableton Life Lite licenct adunk, így a hangszert azonnal egy hatékony DAW szoftverrel együtt használhatod.
*Az USB kommunikációhoz az FA-sorozathoz tartozó USB Driver telepítése szükséges a számítógépre.