Rolans SYSTEM-8

Rolans SYSTEM-8

Gyártó: Roland
Kategória:  Zenei Munkaállomás | Virtuál-Analóg Szintetizátor
Cikkszám: roland
Készlet információ:
raktáron
Fogyasztói ár: 494,000 Ft
Kosárba
 • Sokoldalú színpadi szintetizátor, fejlett ACB technológiával és 49 teljes méretű billentyűvel
 • Belső hanggenerátor klasszikus analóg hangszínekkel és analóg felhanggal megszólaló dinamikus, modern hangszínekkel
 • Három PLUG-OUT szintetizátor kiszolgálása. Tartozék JUPITER-8 és JUNO-106 PLUG-OUT-ok (*)
 • Továbbfejlesztett Low-pass, High-pass és Side-band szűrők, nagyfelbontású szabályzókkal
 • Precíz valósidejű vezérlés dedikált potméterekkel és gombokkal
 • Polifónikus Step szekvenszer, klasszikus TR-REC működtetéssel
 • Arpeggio, Vocoder és polifónikus Chord Memory funkciók
 • CV/Gate kimenetek a moduláris szintetizátorok és vintage készülékek vezérléséhez
 • Beépített effektek óriási tárháza, egyszerű vezérelhetőséggel
 • USB audió/MIDI és DAW vezérlés mód
 • Továbbfejlesztett hanggenerátor 

 

A Roland világszerte elismert Analog Circuit Behavior (analóg áramkör viselkedés) technológiája tökéletesen reprodukálja a historikus analóg szintetizátorok különleges hangzását. A SYSTEM-8 a legfejlettebb ACB hanggenerátort használja, amely nyolc hang polifónia mellett, három oszcillátort (beleértve egy aloszcillátor opciót is) és hatékony, nagy felbontású szűrőket foglal magába. A lágy megszólalású pad hangszínek, kövér basszusok és kifejező szóló hangszínek mindegyikét a legendás SYSTEM sorozat gazdag hangzásvilága inspirálta. A SYSTEM-8 a mai modern hang dizájnerek igényeit is tökéletesen kiszolgálja, hiszen a régi analóg hangzások mellett képes modern, dinamikus hangszíneket és lágy hangtextúrákat is megszólaltatni.

PLUG-OUT bővíthetőség 

A kifejező belső hanggenerátor mellett a SYSTEM-8 három bővítőhellyel is rendelkezik, amelyeken keresztül Roland PLUG-OUT szoftver szintetizátorokat is vezérelhetünk. A tartozék JUPITER-8 és JUNO-106 PLUG-OUT-ok azonnali hozzáférést nyújtanak két klasszikus Roland szintetizátor népszerű hangzásaihoz. Az említett két PLUG-OUT mellett a SYSTEM-8 támogatja az SH-2-t, SH-101-et, PROMARS-t és más opcionális PLUG-OUT szintetizátorokat. Performance módban a belső hanggenerátor és a PLUG-OUT kombinálható. Ezáltal létrehozhatunk szuper hangzású szintetizátor patch-eket, különböző egymás felett megszólaló hangokkal, egyéni split beállításokkal és más lehetőségekkel.

*1 A JUNO-106 tervezett megjelenése 2017-ben várható.
*2 Korábbi kiadású Plug-out szintetizátorok SYSTEM-8 támogatása a későbbiekben várható.

Maximális vezérelhetőség 

A SYSTEM-8 jól átgondolt kezelőfelületén keresztül számtalan lehetőség áll rendelkezésre a hang megformálásához és új hangzások felfedezéséhez. Az élő előadásoknál nélkülözhetetlen dinamikus hangszín létrehozás érdekében a SYSTEM-8 kezelőfelülete a direct-access vezérlésre épül. A fejlett ACB hanggenerátor jóvoltából, számos nagyfelbontású szűrő típus alkalmazható, beleértve egy hatékony side-band szűrőt is, a népszerű Roland V-Synth-től átvéve. A hangkarakter végső megformálásához rengeteg csúcsminőségű effektet használhatunk, olyanok mint az Overdrive, Distortion, Fuzz, Delay, Chorus, Reverb stb. A szintetizátor paraméterhez hasonlóan a grab-and-go effekt vezérlés nagyban megkönnyíti a kívánt hangzás valósidejű megformálását.

Creatív eszköztár 

A SYSTEM-8 hatalmas eszköztárral rendelkezik a kreativitás mindenkori támogatásához. A TR-REC működésű, polifinikus, 64-lépéses szekvenszer kiváló a felvételkészítéshez, lejátszáshoz és a loop szekvenciák valósidejű kezeléséhez. A szekvenciák felépítésekor önálló hangokat és akkordokat egyaránt rögzíthetünk, valamint az összes potméter mozgást. A beépített Arpeggio funkcióval gyorsan válthatunk a pattern-ek és stílusok között, a Chord Memory funkcióval pedig akkordokat is megszólaltathatunk egyetlen billentyűvel. És végül ne feledkezzünk meg a SYSTEM-8 fejlett Vocoder-éről sem, amely további lehetőségeket teremet különleges szintetizátor hangzások létrehozásához.

USB és CV/Gate

A SYSTEM-8 elsősorban színpadi hangszer, de egyszerűen beilleszthető más zenekészítő eszközök közé is. A szintetizátor képes USB audió/MIDI interfészként is funkcionálni egy DAW szoftver számára, miközben a 49 teljes méretű, dinamika érzékeny billentyűvel gond nélkül vehetünk fel MIDI sávokat egy stúdióban. DAW vezérlés üzemmódban a SYSTEM-8 potméterekkel és gombokkal szoftver szintetizátorokat vezérelhetünk, miközben a SYSTEM-8 CV/GATE kimenetein keresztül kiküldhetjük ki a hanggenerátor és step szekvenszer által generált hangadatokat moduláris szintetizátorok és vintage analóg készülékek meghajtásához.