Roland JD-XA

Roland JD-XA

Gyártó: Roland
Kategória:  Virtuál-Analóg Szintetizátor
Cikkszám: Roland
Készlet információ:
raktáron
Fogyasztói ár: 591,900 Ft
Kosárba

Analóg. Digitális. Varázslatos.

A JD-XA egy különleges crossover szintetizátor, amely egyesíti a meleg, analóg hangzást és a digitális sokoldalúságot, ebben a páratlan, kreatív hangszerben. Először is, itt van egy 4 Part-os, minden részletében analóg hangforrás, igazi analóg szűrőkkel és egy direkt kimenettel, valamint egy 4 Part-os SuperNATURAL Synth hanggenerátor és remek effektek széles választéka. A JD-XA hangforrásait egymástól függetlenül és egymással együttműködve is lehet használni, ami hihetetlen rugalmasságot tesz lehetővé a kívánt hangzás megformálásához, legyen szó stúdiómunkákról vagy fellépésről. Az analóg és digitális Part-ok akár párhuzamosan, akár egymásra helyezve is kombinálhatók elsöprő erejű hangszínek készítéséhez, illetve soha nem tapasztalt hangzások hozhatók létre a digitális hullámformák analóg szűrőkkel történő alakításával. A JD-XA-val megfeledkezhetsz arról, mi analóg és mi digitális – csak csukd be a szemed, képzeld el milyen hangszínt szeretnél és kezdj el alkotni!

 

 


 

Az analóg motor

A JD-XA négy analóg part-jához egyenként két oszcillátor, egy szűrő és erősítő, valamint négy burkológörbe tartozik, hihetetlenül gyors felfutással és reakció időkkel. Továbbá két LFO, szuper egyenletes működéssel és rendkívül nagy sebesség tartománnyal. Készíthetsz hangszíneket az alapoktól kezdve, vagy a JD-XA átkonfigurálásával is úgy, mintha a legendás Supersaw hullámforma nyolc oszcillátoros, természetes analóg verziójával lenne dolgunk. Vagy kihasználva a Poly Stack mód hatékonyságát, megszólaltathatsz lenyűgöző négy-hangos akkordokat is. Miután megszülettet a gyilkos analóg hang, az közvetlenül elküldhető a száraz (dry) kimenetre vagy a belső digitális effektekre a hang további megformálásához.

A digitális motor

A JD-XA esetében nem csupán egy klasszikus analóg szintetizátorról van szó. Ez a hangszer rendelkezik egy teljesen független digitális hanggenerátorral is, amely a Roland méltán elismert SuperNATURAL technológiáját alkalmazza. Ez lehetővé teszi minden idők legkifejezőbb és legtermészetesebb hangszíneinek megszólaltatását, hiszen a JD-XA kompatibilis az INTEGRA-7 hangmodul hanggenerátorával, ami egyik kedvence a top producereknek, zeneszerzőknek és hangmérnököknek. Ha további inspirációra lenne szükséged, látogasd meg a Roland Axial online közösséget és töltsd le a legfrissebb hangszíneket, különböző zenei stílusokhoz.

Analóg és digitális együttműködés

A különleges Crossover konstrukciónak köszönhetően, a JD-XA egyedi módon közelíti meg a hangszintézist. A két hanggenerátor együtt is használható, vagy teljesen függetlenül, mintha két külön szintetizátor lenne egy hangszerbe építve. A digitális és analóg hanggenerátor rendkívül kreatív és sokoldalú kölcsönhatásra képes. Például a digitális hangot el lehet küldeni az analóg szűrőkre, vagy modulációs forrásként lehet használni a Cross Mod és Ring Mod funkciókkal az analóg oldalon. A nagy ötletek megvalósításához szükség van egy hatékony, rugalmas szintetizátorra, és a JD-XA tökéletesen betölti ezt a szerepet.

Egyenletes, meleg hangzású analóg szűrők

A JD-XA analóg szekciójának 100% analóg alapú szűrői egyenletes, meleg hangzást és természetes reagálást biztosítanak. Egy klasszikus 4 pólusú, egy erőteljesebb karakterisztikájú létra-tranzisztor és egy multi-mód szűrő áll rendelkezésre az alapvető LPF, HPF, BPF módokkal. A teljesen új tervezésű áramköröknek köszönhetően a multi-mód szűrő rezonanciája különösen agresszív hangkaraktert eredményez. Mivel teljes mértékben analóg szűrőkről beszélünk, a potméterek forgatása közben a hangszín változása tökéletesen egyenletes és folyamatos, nincs benne lépcső vagy nem kívánt mellékhatás.

Hatékony effektek minden helyzetben

A JD-XA effektek tárháza képes bármilyen feladat megvalósítására, amikor a hangzás kialakítására kerül sor. Minden egyes analóg és digitális Part-hoz egy nagy hatásfokú és sokoldalú MFX processzor kapcsolódik, 67 különböző effekt típussal, beleértve olyan drasztikus effekteket is, mint a Bit Crusher. Mindezek mellett rendelkezésre áll a következő öt rendszer effekt processzor is: Reverb, Delay, Master EQ és két TFX processzor, egyenként 29 effekt típussal.

 

 


16-sávos pattern szekvenszer a valósidejű és lépésenkénti felvételkészítéshez

 

A lenyűgöző hangszínek létrehozása mellett, a hangszerrel azonnal elkezdheted felvenni zenei ötleteidet is. A JD-XA 16-sávos pattern szekvenszere tovább bővíti a kreatív lehetőségeket, zenei szekvenciák és loop-ok gyors, egyszerű felvételével. A valósidejű felvételi mód a jól ismert lineáris felvétel készítést támogatja, miközben a lépésenkénti felvétel készítés móddal a régi pattern stílus érvényesül. A JD-XA kifinomult szekvenszerének köszönhetően, mindkét felvételi mód esetén szoros kapcsolatot tarthatsz a zenével, mivel a hangszer tervezői az inspirációra és a megszakítások nélküli zenélésre fektették a legnagyobb hangsúlyt.

Hatékony, rugalmas jelkezelés és egyszerű vezérelhetőség

A hatékonyság nem képzelhető el megfelelő vezérelés nélkül, ezért a JD-XA kezelőfelülete úgy épül fel, hogy tökéletesen támogassa a hangszer hanggenerátoraiban rejlő lehetőségek kiaknázását. A billentyűzet dinamika és aftertouch érzékeny, a hangszer előlapján pedig számos háttérvilágítású potmétert, gombot és más kontrollert (pl. modulációs kereket) találhatsz a kívánt hangzás megformálásához. A rugalmas rendszernek köszönhetően a hangszer jelút kezelése egyedülálló módon teszi lehetővé egy Single mód forrás jelének elküldését akár négy célhelyre is. Mindezek mellett, külső hangmodulok vagy DAW plug-in-ek vezérlése is lehetséges MIDI-n, USB-n és CV/GATE-en keresztül, ami középpontba állítja ezt a kiváló szintetizátort a fellépéseken és a stúdióban egyaránt. Ha képes vagy elképzelni, akkor azt a JD-XA szintetizátoron - minden bizonnyal - meg is valósíthatod.

Sokoldalú, mikrofonnal vezérelt moduláció és beépített Vocoder

A JD-XA mikrofon bemenete egy különleges, új dimenziót adhat dalaidhoz. Először is, használhatod a mikrofont modulációs forrásként  a Filter Cutoff, Cross Mod és más paraméterek énekhanggal történő vezérléséhez. Másik lehetőségként Vocoder hangszíneket szólaltathatsz meg vagy a mikrofon dedikált Reverb processzorán keresztül, egyszerűen használhatod a profi zengető effekteket.

USB interfész és CV/GATE kimenetek analóg készülékek vezérléséhez

A JD-XA rendelkezik egy beépített USB audió/MIDI interfésszel, ami garantálja a zökkenőmentes munkát kedvenc DAW szoftverünkkel. A két CV/GATE kimenet pedig megkönnyíti az együttműködést népszerű CV/GATE hangszerekkel. Egy analóg vagy moduláris szintetizátor közvetlenül vezérelhető a JD-XA billentyűzetével vagy pattern szekvenszerével, továbbá a hangszer USB-n keresztül csatlakoztatható egy DAW szoftverhez a számítógépes zeneszerkesztés érdekében.