Korg VOLCA FM

Korg VOLCA FM

Gyártó: Korg
Kategória:  Virtuál-Analóg Szintetizátor
Cikkszám: Korg
Készlet információ:
raktáron
Fogyasztói ár: 54,900 Ft
Kosárba

A Volca Fm egy három hangig polifón digitális FM szintetizátor, ami tökéletesen reprodukálja egy klasszikus hat operátoros FM szinti hangját, és azzal kompatibilis is.

Hangja az egyedi volca interface által könnyedén szerkeszthető még akkor is, ha nem vagy teljesen jártas az FM szintézis területén. Egy beépített 16 lépéses sequencer segítségével a Korg Volca FM az aktív warp step és a pattern chain funkciókkal képes arpeggio-kat, ritmusokat létrehozni.

Valódi FM szintézis 

3 hangú polifónikus FM szintetizátor, teljesen kompatibilis klasszikus egységekkel 

Az FM szintézis megjelenése egy mérföldkő a klasszikus szintetizátorok történetében. A fémes és éles hangok, leginkább az elektronikus pianok és basszus szintetizátorok esetén figyelhetők meg, és 1980 óta közkedvelt funkció a zenészek körében. A Korg Volca FM tökéletesen reprodukálja ezeknek a digitális FM szintetizátoroknak a hangját, amelyek naggyá tették az FM szintézist. 6 operátor és 32 algoritmus biztosítja a teljes kompatibilitást, és akár a Yamaha DX7 SYS-EX/SYS hangjai is betölthetők a készülékbe.

Szuper könnyű hangszerkesztés

A Korg Volca FM az FM hangszerkesztést könnyebbé teszi a Modulator/Carrier gombok által. A gomb mozgása a hang változtatásához van rendelve, amely könnyedén átlátható. Az igazán lelkes FM rajongók mélyebben is belemászhatnak a paraméterek beállításaiba, ehhez tartozékként egy Parameter List Guide asszisztál 

Beépített Chorus effekt

A hangmodul tökéletes hangreprodukciója mellett a Korg Volca FM rrendelkezik egy korhű chorus effekttel is melytől a hangok még kifejezőbben szólalnak meg.

Volca stílusú sequencer - 16 lépéses paraméter automatizálás

Egy loop sequencer is rendelkezésre áll akár 16 lépéssel, biztosítva a touch panel összes változtatásának rögzítését akár menet közben. Könnyű létrehozni mindent, ami épp eszedbe jut. Akár 16 sequence pattern tárolható el a belső memóriában. A motion sequence funkció pedig rögzíti a gombok mozgását.

Warp active step, arpeggiator és pattern chainf

Az active step funkcióval kihagyhatsz lépéseket egy sequence-en belül, a Korg Volca FM ezálta alkalmas még intuitívebb ritmusok létrehozására. Ha az active step kevesebb mint 16 step, akkor használhatod a warp active step funkciót, amely kipótolja a hiányzó részeket és más volca eszközökkel is képes szinkronizálni. 

A volca sorozatban először a Korg Volca FM elsőként rendelkezik arpeggiator funkcióval, amelynek segítségével ötleteket meríthetsz, és teljesen új ritmusokat hozhatsz létre. A pattern chain funkció által több sequence pattern kapcsolható össze, amellyel 32, 64, vagy akár 256 lépéses szekvenciák hozhatók létre 16 sequence összekapcsolásával.

Szinkronizáció

A Korg Volca FM sync csatlakozójával a korg többi groove gépe is csatlakoztatható, például a többi volca készülék, vagy az Electribe sorozat. Ha két Korg Volca FM egymáshoz van csatlakoztatva, akkor képesek egymás programjait és sequence adatait klónozni. A MIDI csatlakozó segítségével a Korg Volca FM vezérelhető külső hangmodulként is.

Bárhol használható

Mivel a Korg Volca FM működik elemről is, és rendkívül kompakt méretű, ezért bárhova magaddal viheted.