Roland AE-10

Roland AE-10

Gyártó: Roland
Kategória:  Midi Billentyűzet - Midi vezérlő
Cikkszám: roland
Készlet információ:
raktáron
Fogyasztói ár: 273,900 Ft
Kosárba

Vadonatúj digitális fúvós hangszer, hagyományos szaxofon fogásrenddel és rugalmas beépített hangszínekkel

Stúdióban vagy színpadon a szaxofonosok mindig ragaszkodnak kedvenc akusztikus hangszerükhöz. De képzeljük csak el, hogy milyen praktikus lenne egy olyan fúvós hangszer, amely képes bármilyen hangszínt megszólaltatni a különböző műfajokhoz. A Roland Aerophone AE-10 egy úttörő digitális hangszer, amely a hagyományos szaxofon fogásrendjét kombinálja, rugalmas beépített hangszínekkel. A tapasztalt szaxofonosok azonnal otthon fogják érezni magukat a hangszeren a megegyező fogásrendnek, érzékeny SuperNATURAL hangszíneknek és annak a légzés érzékelőnek köszönhetően, amely pont úgy reagál, mint egy akusztikus hangszer. A beépített hangszín készlet tökéletesen modellezi a különböző szaxofon típusok hangját, továbbá más fúvós hangszerek (pl. klarinét, trombita) és vonósok hangját is, a szintetizátor hangszínekről nem is beszélve. Beépített hangszóróival, elemes tápellátásával és DAW csatlakoztathatóságával a Roland Aerophone AE-10 egy sokoldalú, minden műfajban használható hangszer.

Minden szaxofon hangszín egy hangszerben

Semmi sem múlhatja felül kedvenc akusztikus szaxofonunk hangját, de előfordul, hogy más hangzás jobban illene az adott zenéhez. A Roland Aerophone AE-10-ben minden műfajhoz megtalálhatjuk a megfelelő digitális szaxofon hangzást. A Roland SuperNATURAL modellezés technológiájának köszönhetően, a szoprán, alt, tenor és bariton szaxofon hangszínek pont úgy reagálnak a játékdinamikára és artikulációra, mint akusztikus megfelelőik. A valósághű hangszínek mellett, említésre méltó a Full Range funkció is, amely a hangtartomány alapján automatikusan váltja a különböző szaxofon típusokat

További akusztikus hangszínek és a Roland díjnyertes szintetizátor hangszínei

 Nincs rosszabb annál, mint amikor egy stúdió felvételt azért kell megszakítani, mert nincs kéznél a megfelelő hangszer. Ez nem fordulhat elő, ha kéznél van a Roland Aerophone AE-10. Ez a hangszer ugyanis képes más akusztikus hangszereket is megszólaltatni, mint például klarinét, fuvola, oboa, trombita, hegedű stb. Ezeket a hangszíneket is a Roland SuperNATURAL technológiája kelti életre, így tökéletesen reprodukálják az eredeti hangszerek viselkedését. Sőt, olyan etnikus hangszerek is helyet kaptak a hangszerben, mint a shakuhachi és erhu, ráadásul ugyan azzal az autentikus hangmagasság és tonális hullámzással, ami az eredeti hangszerekre jellemző. A Brass Section beállítással pedig teljes fúvós szekciókat is megszólaltathatunk, több egymásra helyezett hangszínnel. Továbbá az AE-10 hangszerben helyet kaptak vadonatúj szintetizátor hangszínek is, a fúvós előadásmódhoz optimalizálva.

Beépített hangszórók, elemes tápellátás és fejhallgató csatlakozó

 A könnyű súlyú, hordozható Roland Aerophone AE-10 bárhol és bármikor készen áll a zenélésre. A hangszer tápellátása 6db AA elemmel biztosítható, a beépített monitor hangszórók pedig elegendő hangerőt biztosítanak az intim zenéléshez. Nagyobb színpadokon vagy stúdióban pedig mikrofon nélkül, közvetlenül is csatlakoztathatjuk a hangszert egy erősítő rendszerhez. A tubához vagy fagotthoz hasonló nagyméretű hangszerek megszólaltatásához, javasoljuk az elemes tápellátású, hordozható Roland CUBE Street EX erősítőt, amely elegendő hangot biztosít. Az AE-10 sztereó mini bemenetén keresztül csatlakoztathatunk egy okostelefont is, és együtt jammelhetünk kedvenc dalainkkal. A fejhallgató csatlakozónak köszönhetően pedig minden napszakban nyugodtan gyakorolhatunk anélkül, hogy az zavarná a szomszédokat vagy családtagokat.