Roland INTEGRA-7

Roland INTEGRA-7

Gyártó: Roland
Kategória:  Hangmodul
Cikkszám: Roland
Készlet információ:
raktáron
Fogyasztói ár: 509,900 Ft
Kosárba


Termékjellemzők
"Zászlós hajó" szintetizátor modul több, mint 6000 hangszínnel
A viselkedés modellezéssel továbbfejlesztett, legfrissebb SuperNARUTAL hangszínek, melyekkel pontosan megvalósíthatók a különböző játéktechnikákkal elérhető tonális változások és kifejező akusztikus hangszíneket lehet készíteni
Nagyteljesítményű SuperNATURAL "hanggenerátor", modellezett vastag analóg szintetizátor hangok és klasszikus szűrő típusok.
A Roland V-drum sorozatból átvett dinamikus SuperNATURAL "hang generátor" képes a hangok természetes tonális változását megmutatni
A producerek számára nélkülözhetetlen SRX bővítőkártya hangkönyvtár mind a 12 eleme beépítve
Dedikált multi-effekt és EQ minden egyes part-ra (16 part), továbbá dedikált kompresszor+EQ (egyszerre hat használható) a dob- és tér-paraméterekhez, SuperNATURAL dob szettekhez
Innovatív 17-part-os Motional Surround "tér-motor" a sztereó hangzáshoz, fejhallgató és 5.1-csatornás kimenet
INTEGRA-7 szerkesztő szoftver iPad-hez és Motional Surround VSTi szerkesztő a SONAR alkalmazáshoz
 

Hátlap

Igazi erőmű a gyors, lendületes zenéléshez
A SuperNATURAL hang és viselkedés modellezés technológia kifejlesztésével a Roland eltörölte a határt az akusztikus és elektronikus hangszerek között. Ezekre az alapvető technológiákra építve az új INTERGRA-7-es a legfrissebb, gyorsan kiválasztható SuperNATURAL hangszínek valóságos aranybányáját nyújtja a zenészek számára ebben a hangszínekkel "csordulásig" megtöltött 16 part-os rack-modulban. A hangszer tartalmaz egy "greatest hits" válogatást a Roland zászlós hajó billentyűs hangszereinek és V-dob moduljainak hangszíneiből, valamint egy régóta várt válogatást a legendás SRX-hangkönyvtárból. Ezen kívül itt mutatkozik be az új Motional Surround-nak nevezett technológia, melynek 17 part-os "tér-motorja" lehetővé teszi, hogy minden egyes part távolságát és pozícióját grafikusan vezéreljük a 360-fokos hangképben. Az INTEGRA-7 hatalmas teljesítményével, csodálatosan valósághű és részlet gazdag szinfónikus hangszerelések, magával ragadó térbeli hangok és további számtalan kiváló hangszín készíthetők.

Zenekészítés SuperNATURAL hangszínekkel
Az INTEGRA-7 lényege a viselkedés modellezéssel rendelkező SuperNATURAL hangzás. A SuperNATURAL technológia nem csak az akusztikus hangszer letükrözése, hanem egyben szimulálja a hangszer játék közbeni viselkedését is, a hangok valósággal életre kelnek az ujjai alatt. Akár akusztikus vagy elektronikus területen használja, az INTEGRA-7 kezébe helyezi a kifejező hangzások egész világát. Merüljön mélyre a programozásban és formálja saját hangzását vagy engedje, hogy az INTEGRA-7 mindent megtegyen Önért. A beépített számos nagyszerű hangzással és az INEGRA-7 természetes reagálásával a billentyűzeten, kontrollereken történő különböző játékmódokra, a valósághű és könnyed kifejezőképesség új szintjét tapasztalhatja meg.

SuperNatural Akusztikus hangok
Néhány példa az INTEGRA-7 beépített SuperNATURAL akusztikus hangszíneire és azok valósághű viselkedésére:

Hangversenyzongora
 Ez a gyönyörű hangversenyzongora a puhától a kemény billentyű leütésekig lágy, folyamatos tonális változásokat és természetes lecsengést biztosít "loop-olás" nélkül. A hang szépen és természetesen halkul el. Számos paraméter beállításával egyéni hangzást hozhat létre.

Elektromos zongora
 Újjáteremtett legendás EP-k a "fedélzeten", közte a ’68-as Reed, ’73-as Stage, ’78-as Pure, ’76-os Tine, és ’81-es Tine. Ezek igazán kifejező zongorák valósághű billentyű-felengedés zajjal és dedikált effektekkel, közte egy új fejlesztésű "phaser".

Gitár
 A fém-, nylon-, és 12-húros gitárok akkord lefogásainak, pengetésének és dallamjátszásának reprodukálása, valamint flamenco gitárok, ukulele és mandolin. Az INTEGRA-7 további számos elektromos gitár modellt is tartalmaz, közte a "single coil"-os stratocaster-t, valamint erősítő szimulátorokat mint, pl. a Roland JC-120 Jazz Chorus-t, stack erősítőket, stb. Az elektromos gitár játék-technikák mint, pl. a  “Jazz octave” frázis könnyen kivitelezhetők.

Vonósok
Hangról hangra természetes hangmagasság-átmenet legato stílusú dallam menetek játszásakor. Könnyen megvalósítható portamento, pizzicato, staccato, és tremolo technikák ,melyek sajátos jellemzői az olyan hangszereknek mint, pl. a hegedű, cselló és nagybőgő.

Rézfúvósok
Az INTEGRA-7 hűen reprodukálja rézfúvós hangszerek egyedi hangszínének dinamikai változásait - beleértve a szaxofon jellegzetes "recsegő" játéktechnikáját és a Francia kürt hangjának jellegzetes viselkedését hajlításkor.

Népi hangszerek
A világ minden tájáról állnak rendelkezésre hangszerek mint, pl. a Shakuhachi (Japán) a levegőáramlás nagyságának változása által létrejövő autentikus hangmagasság és tonális ingadozásokkal, Erhu (Kína) a jellegzetes hangról-hangra történő hajlítással, Sitar (India) a valósághű húr rezonanciával és a Kalimba (Afrika) a hangszekrény és lamellák egyedülálló vibráló zajával. A beépített "ExSN1 (Expansion SuperNATURAL) Ethnic" hangszín csomag betölthető egy virtuális csatlakozó felületen keresztül további hangszínek eléréséhez.

SuperNATURAL szintetizátorok
Az INTEGRA-7 SuperNATURAL hangforrásának teljesítménye túlmutat az akusztikus hangszereken. Tele van SuperNATURAL szintetizátor hangszínekkel, melyekkel minden részletre kiterjedően újrateremthetők a kedvelt, klasszikus szintetizátorok telt hangzása, a kifejező szűrők és az egyedi burkológörbe lehetőségek. Több száz PCM hullámforma is belekerült a hangszerbe, melyek biztosítják, hogy a hangszer a '80-as és '90-es évek klasszikus digitális szintetizátorok jellegzetes hangszíneinek igazi kincsesbányája legyen.

SuperNATURAL dobok és SFX
A kifejező akusztikus hangszínek és a teljes értékű szintetizátor motor mellett az INTEGRA-7-ben a Roland V-dobok-tól átvett SuperNATURAL dob hangforrást is megtalálja. A viselkedés modellezés technológiának köszönhetően az INTEGRA-7 dobhangjai úgy szólaltathatók meg, mintha azokon egy igazi dobos dobolna. A dob szettek egyenletes és természetes módon reagálnak a leütések erősségére, a halktól a hangos hangokig fokozatmentesen képesek a tonális változások megszólaltatására. Játszhat gyors pörgetéseket, melyek nem úgy hangzanak, mint egy "géppuska ropogás", készíthet gördülékeny pergő, tam és cintányér "roll"-okat, melyek sebességét és hangerejét a modulációs karral vezérelheti. Amellett, hogy dob motor saját ambience effekttel rendelkezik, további hat kompresszor+EQ szett függetlenül alkalmazható a dobhangokra. Az új fejlesztésű SFX szett számos elképesztően valósághű effektet kínál, mint pl. autóbaleset, ajtócsapódás, lépések, madárhang, folyó stb. , melyek nagyszerűen használhatók filmzenéhez. Közülük néhány" valós időben" is vezérelhető. Például a modulációs karral szabályozható a virtuális közönség (a taps és éljenzés mértéke) vagy az óceán hullámzása, az eső és a szél.

Alapvető "klasszikus" hangszínek
A Roland hosszú és méltán híres történelemmel rendelkezik az eladási csúcsokat döntő szintetizátorok megalkotásában és számos zenész még mindig jelentős mértékben támaszkodik saját, legendás felszerelésére. Az INTEGRA-7 -ben megtalálható egy "greatest hits" válogatás a korábbi Roland szintetizátorokból. Az XV-5080 minden hangszínét, továbbá az SRX hangkönyvtár mind a 12 részét tartalmazza a hangszer, beleértve az SRX-05 "Supreme Dance" alapvető elektro hangszíneit a klasszikus TR-808 és -909 dobgépekből , az SRX-06 "Complete Orchestra" nagyzenekari hangszíneit és effektjeit, és az SRX-09 "World Collection" népi hangszereinek audio enciklopédiáját, benne a ritka és nehezen megszerezhető mintákat. Az INTEGRA-7 négy virtuális bővítőhellyel rendelkezik, ahová négy SRX könyvtár tölthető be egyszerre. Ezekkel az azonnal elérhető klasszikus hangszínekkel, a legfrissebb SuperNATURAL hangokkal az INTEGRA-7 egyetlen hangszerben elhozza Önnek a múltat, a jelent és a jövőt.

Megjegyzés: Mivel az INTEGRA-7 a legújabb MFX motort használja, a beépített SRX bővítő könyvtárak nem szólalnak meg a korábbi modulokkal és szintetizátorokkal azonos módon. Az INTEGRA-7 nem tudja betölteni az XV-5080 adatokat.

Motional Surround
Az INTEGRA-7-ben a térbeli hangzás egy új korszaka mutatkozik be. A Motional Surround funkció - a Roland által szabadalmaztatott RSS (Roland Sound Space) technológia átvételével - lehetővé teszi, hogy egy hangot nem csak balra és jobbra lehet panorámázni, hanem annak térbeli pozíciója és meghatározható, így akár a hallgató mögé is helyezhető. Beállítható, hogy a szóló hangszer közelebb, míg a kísérő vagy ritmus hangszerek távolabb legyenek, ezáltal természetes mélységgel és szélességgel rendelkező hankép készíthető. A Motional Surround különösen lenyűgözően alkalmazható szimfónikus zenekar hangképének modellezéséhez. Ez az izgalmas, új hang processzálás külső audio jelre is alkalmazható; az INTEGRA-7 bemenetére csatlakoztatott audio lejátszó vagy hangszer hangja máris a Motional Surround világába merül. A paraméterek MIDI-n keresztül valós időben állíthatók, valamint a dedikált iPad alkalmazással vagy a DAW (pl. SONAR) -okhoz készült plug-in editor szoftverrel vezérelhető. A Motional Surround mozgatásokat akár rögzítheti is a SONAR-ban egy későbbi automatikus lejátszáshoz. A Motional Surround támogatja a két-csatornás módot, így két hangfallal vagy fejhallgatóval is megtapasztalhatja a különleges térhatást! Az 5.1-csatorna kimenet a maximális élményt nyújtja 5 hangfallal és egy mélynyomóval.

Első-oszályú kivitelezés
Az INTEGRA-7 megjelenése stílusos és erőt sugárzó. Masszív, elegáns fémházba került, évitzedes használtra tervezve és megépítve akár stúdióban vagy rack-be építve turnén kelljen megállni a helyét. Az INTEGRA-7 alkatrészei prémium minőségű elemekből épülnek fel, beleértve a csúcs-minőségű, alacsony zajú D/A konvertereket is. A szintén beépített dedikált effekt motor miatt nem kell aggódnia a CPU túlterheléstől; mind a 16 part saját MFX-el és EQ-val rendelkezik, ellentétben azzal, amikor ugyanazon az effekten osztozik az  összes part. Az INTEGRA-7 egész előlapján a hangszínek és effektek gyors elérését szolgáló dedikált gombok helyezkednek el; továbbá egy nagyméretű, érték megadásra szolgáló tekerő-tárcsa navigációs gombokkal körül véve. A jól látható LCD kontrasztja és fényereje a betekintési szögnek és a fényviszonyoknak megfelelően beállítható. A hátlapon többféle csatlakozó, közte a sztereó XLR kimenetek, 8 független 6,3-as jack kimenet, egy digitális (koaxiális) kimenet, MIDI in/out/thru és USB port ( 24bit/96 kHz audio támogatás). A kényel-mes és rugalmas használatot az előlapon és a hátlapon is megtalálható jack bemenetek biztosítják.

Fontos jellemzők és kiegészítők
Az INTEGRA-7 tele van innovatív és rendkívül hatékony funkciókkal, beleértve a Tone  Finder  varázslót, mely a több mint 5000 beépített hangot gyorsan elérhető, logikus kategóriákba rendszerezi. Egyszerűen nyomja meg a dedikált Tone Finder gombot, és válassza ki a kategóriát, amint megtalálta a hangot, nyomja meg a hangerő potméter/gombot a hangszín meghallgatásához. A prewiew funkció az adott hangszínnek megfelelő kis zenei frázist játszik le, hogy megismerje a hangszín jellegzetes viselkedését.

További említésre méltó funkciók
Beépített csúcs-minőségű GM2 hang szett ( mind a 4 virtuális slot használhatja) SMF fájlok külső szekvenszeren keresztül történő lejátszásához, hat további SuperNATURAL hang ( egy virtuális slot egyenként használhatja), előlapi USB csatlakozó ( beállítások kényelmes elmentéséhez), iPad Editor alkalmazás, mely lehetővé teszi az INTEGRA-7 szintetizátor paramétereinek, part mixerének és a Motional Surround paramétereinek távvezérlését, valamint hangszínek kiválasztását és a 16 part-os Studio Set-ek olvasását/betöltését. A Roland új A-88 és A-49 MIDI vezérlő billentyűzete tökéletes kiegészítő az INTEGRA-7 számára. Az A-88/49 SuperNATURAL gombját megnyomva, a kiválasztott SuperNATURAL hanghoz automatikusan hozzárendelődnek az INTEGRA-7 a leginkább megfelelő paraméterei a modulációs karhoz, potméterekhez és a D-BEAM kontrollerhez.

Az INTEGRA-7 akcióban!
Legyen az INTEGRA-7 a " kezdőjátékos" a zenei produkciójában, az előadáson és oktatásban.

Professzionális zenei produkcióknak…
Az INTEGRA-7-ben több, mint 5000 beépített hangszín található, mely lefedi a különféle zenei stílusok teljes univerzumát. Ahhoz, hogy ezzel egyenértékű legyen egy számítógép, számos szoftver szintetizátorra van szükség, ami RAM és CPU túlterhelést eredményezne. Az INEGRA-7 gyakorlatilag minden hangszínt tartalmaz a zenei, filmzenei produkciókhoz - az alapvető akusztikus hangszerek mellett ( mint pl. zongora, rézfúvósok, dobok és vonósok) rendelkezésre állnak Ázsia, Afrika és a Közel-Kelet népi hangszerei is. Továbbá számos "drámai" hatású SFX patch a dalszerzéshez és hangszínekhez. A Motional Surround alkalmazásával a hangokhoz új dimenziókat adhat, mint pl. egy nagyzene-kar elhelyezkedésének lenyűgözően valósághű térmélységét!

Televíziónak és rádiónak…
Ha adáshoz gyorsan, kiváló minőségű zenékre van szüksége, megtöltheti az INTEGRA-7-et Standard MIDI fájlokkal és máris csodálhatja a beépített GM2 hang szett szépségét. A Motional Surround-al döbbenetes hangeffekteket, hihetetlen mozgásokat és tereket hozhat létre. Ha már vannak kész szignáljai és effekt klipjei az INTEGRA-7 audio bemenetén keresztül ezekre a felvételekre is alkalmazhatja a Motional Surround-ot.

Zeneiskoláknak…
Zeneszerzés tanításakor, az INTEGRA-7 igazán hasznos eszköz a világ különféle hangszereinek, hangszíneinek bemutatására. Minden megtalálható ebben a dedikált eszközben. Az kiegészítőként ajánlott A-49 vagy A-88 MIDI billentyűzetet csatlakoztatva csak egy gombnyomás a SuperNATURAL gombon, és máris élvezheti az INTEGRA-7 rendkívül kifejező hangszíneit. A tanárok és diákok kényelmesen elmenthetik és magukkal vihetik saját beállításaikat egy USB pendrive-on.

Múzeumoknak, Művészeti Galériáknak és Planetáriumoknak…
Az INTEGRA-7 Motional Surround motorjával zenét készíthet speciális kiállításokra, ahol a közönség a hangzás új dimenziót tapasztalhatja meg. A hang effektek elemeit elhelyezheti, forgathatja és megkomponálhatja a 360-fokos hangképben, miközben módosíthatja azok térbeli helyzetét is. Egy számítógépet vagy akár egy iPad-et is használhat a térbeli helyzet grafikus beállításához. A Motional Sound funkció használható két-csatornás módban, fejhallgató módban és 5.1-csatorna módban*.

* Az 5.1-csatornás lejátszáshoz öt aktív hangfalra van szükség (bal, jobb, közép, bal-hátsó, jobb-hátsó) és egy aktív mélynyomóra. A Dolby Digital és DTS nem támogatott.