Korg WAVEDRUM Global

Korg WAVEDRUM Global

Gyártó: Korg
Kategória:  Groovebox - DJ
Cikkszám: Korg
Készlet információ:
raktáron
Fogyasztói ár: 169,900 Ft
Kosárba

A Wavedrum Global Edition - egy világszínvonalú hangzásokat megszólaltató dinamikus Percussion szintetizátor.

Az új Wavedrum Global Edition a Wavedrum család legújabb és legerősebb tagja. A Wavedrum-ok közül ebben található a legtöbb hangzás, ez tartalmazza a világ minden tájáról a legkeresettebb ütős hangszíneket, melyek a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelelnek.

Az 1994-ben megjelent Korg Wavedrum 2009-ben kelt ismét életre, amikor megjelent a Wavedrum WD-X. Az ezután következő Wavedrum Oriental arab hangszíneivel, a későbbi Wavedrum Mini pedig különleges érzékelő csipeszével járult hozzá a Wavedrum világhírének megteremtéséhez.

Áttekintés:
・Második generációs dinamikus Percussion szintetizátor
・ A DSP algoritmussal kombinált PCM hangmintáknak köszönhetően a hangzás kiváló és sokoldalúan használható
・A nyomásérzékeny szenzor és az érzékelők az ütőfelület és a káva legkisebb megütését is érzékelik
・ A precízebb kivitelezésű hangszedő mélyebb és magasabb tartományban nagyobb dinamikával rendelkezik, jobban reagál a lágyabb ütésekre, így a hangszer sokkal érzékenyebb
・Játsszon különböző hangokat az ütőfelületen és a káván, illetve a felület megnyomásával szólaltasson meg egy effektet. Különleges, csak a Wavedrum esetében használható játék technikákat alkalmazhat
・200 Preset (előreprogramozott) program, klasszikus ütőhangszerek és különleges, új hangszínek.
・200 User (felhasználói) program az Ön által készített hangzások és beállítások tárolására
・Új beállítási lehetőség a bemeneti érzékenység paraméter, melynek köszönhetően a hangszert a kezdő és a professzionális zenészek is használhatják
・Az alaphangzások - mint például az akusztikus hangszerek - nagyobb jelentőséget kaptak
・Gyorsabb hangszín betöltés a Live Mode segítségével, melyben 12 beállítás tárolható (3 bankban, bankonként 4 kedvenc program)
・Könnyen hordozható kivitel. Önálló hangszerként vagy hagyományos dobszett mellé kiegészítésnek, bármilyen koncert helyzetben használható
・A különféle stílusokban megszólaló 140 Loop frázis a Wavedrum-t teljes zenekarrá egészíti ki és segíti a gyakorlást
・Az AUX bemenetre audió jelforrást, például CD vagy MP3 lejátszót, illetve akár egy másik Wavedrum-t is csatlakoztathat


Forradalmian új szintézis technológia
Az akusztikus ütőhangszerek a közvetlen fizikai hatásra, ütésre, érintésre, stb. természetes módon reagálnak. A Wavedrum Global Edition elektronikus hangszer ugyan, ám a különböző hangokat ugyanúgy állítja elő. Az ütőfelület és a káva szenzorainak jele a DSP algoritmusokat és a PCM hangképző rendszert vezérli. Ez a rendszer - az ütőfelület alatt elhelyezett nyomásérzékelőkkel együtt - képes minden finom ujj- és kéz mozgás (ütés, dörzsölés, karcolás, stb.), valamint a hagyományos kézidob technikák - a nyitott és csapott ütés, az él megütése, a némítás, stb. - érzékelésére. A Wavedrum Global Edition–t nem csak kézzel, hanem például dobverővel, ütővel, vagy seprővel is ütheti. Az ütőfelület és a káva hangjának kombinálásával még izgalmasabb hangzásokat állíthat elő. Mivel a Korg komoly erőfeszítéseket tett a hangszedők érzékenységének növelésére, a Wavedrum Global Edition kiválóan reagál a legkisebb érintésre is. A mélyebb és magasabb tartományban nagyobb a dinamika, jobban reagál a lágyabb ütésekre, a hangszer sokkal érzékenyebb.

DSP algoritmussal kombinált PCM hangminták
A Wavedrum Global Edition az analóg-, az additív-, a nem-lineáris-, a fizikai-, stb. modellezést a hangszerben található 60 DSP algoritmus segítségével valósítja meg. Ezeknek kombinálásával - a Wavedrum Global Edition saját hangján kívül - különböző hangszerek hangját, természetes hangokat, vagy tisztán szintetikus hangokat állíthat elő. Bizonyos algoritmusok esetében kombinálhatja a DSP szintézis és PCM hangszer hangját, és az egyik kombinációt az ütőfelülethez, a másikat pedig a kávához rendelheti. Az egyetlen programon belüli több hangszín vezérlésével egészen különleges hangzást állíthat elő. Más algoritmusokban a PCM hangot az ütés erősségével és hangszínével vezérelheti, így a játék élménye csaknem olyan, mintha akusztikus hangszert használna. Wavedrum Global Edition hangképzésének másik fontos egysége, a PCM hangképző rendszer 400 mintavételezett hangot tartalmaz, 200 -at az ütőfelülethez, 200 -at a kávához.

Percussion hangzások a világ minden tájáról
A Wavedrum Global Edition-ban a pop- és rockzene dobosai által használt alap hangszereken, a pergőn, a lábdobon, és a tomokon kívül a világ különleges kultúráira és a régi korokra jellemző hangszer különlegességek is megtalálhatók. Ilyenek például a Cajon, a konga és a tabla, de ide tartoznak a különféle fémből készült hangszerek, mint például a Cowbell (kolomp), és a háromszög, valamint az egyéb, ritkaságnak számító etnikai ütős hangok is. A Wavedrum Global Edition segítségével az agyagból készült edényhez hasonlító Udu, a Bali szigeten használt, bambuszból készült gamelán marimba, a jegog, vagy az afrikai beszélő dob, a Talking Drum hangján kívül, a gongot, és sok más - gyakran különleges játéktechnikát igénylő - hangszer hangját is megszólaltathatja.

Különleges minőségű hangok, végtelen lehetőségek
A Wavedrum Global Edition az akusztikus hangszerekre - mint például a pergő, a djembe és a konga - helyezi a fő hangsúlyt, ugyanakkor az olyan latin-amerikai és afrikai hangszínek, mint a balafon, a shekere, és a dundunba gazdag választéka mellett megtalálható benne a japán taiko dob is. Mindezt a hang effektek és az elektronikus hangszínek egészítik ki, melyek egy szintetizátor érzetét keltve tovább bővítik a hangszer lehetőségeit.

A zenei önmegvalósítás új lehetősége
A Wavedrum Global Edition a hagyományos dob és percussion hangokhoz képest szokatlan és egyedi megszólalást is lehetővé tesz. Például minden egyes ütésre a hangmagasság véletlenszerűen változhat, vagy a skála kiválasztása után az ütőfelület megnyomásával dallamos frázist szólaltathat meg. Az ütőfelület megnyomásának hatására bekövetkező hangmagasság és hangszín változás modellezésére csak a Wavedrum Global Edition képes. Az ütőfelület megütése utáni utánnyomással vezérelheti a hangmagasságot, vagy a hangszín lecsengését, illetve a felület nyomvatartásával kitarthatja a hangot, így olyan hanghatásokat is létrehozhat, melyek a hagyományos ütőhangszereknél elképzelhetetlenek.

Számtalan program közül választhat
A 200 Preset Wavedrum Global Edition program tökéletesen utánozza a dob és az ütőhangszerek hangját.

Készítsen saját hangzásokat
A hangot meghatározó paraméterek szerkesztésével - az Ön által játszott zenei stílusnak megfelelően – egészen új hangzást hozhat létre. A hangzást a hangmagasság változtatásával, a Decay Time, a Loudness, a Reverb, a Delay, és a nyomásérzékelő szenzor (intenzitás-) görbéjének beállításával különlegesen egyedivé teheti. Megteheti például, hogy az ütőfelület anyagát bőrröl fémre cseréli. A DSP és a mintavett hangok kombinálásával teljesen új hangszínt állíthat elő. Ezeket az új programokat (legfeljebb 200–at) a User memóriaterületre elmentheti.

A Wavedrum Global Edition–ban egy új paraméter is beállítható, mely meghatározza a bemeneti érzékenységet. Ettől kezdve a Wavedrum-ot a kezdő zenészek és a professzionális zenészek ugyanúgy használhatják, hiszen a dinamika tartomány beállítása után mindenképpen erőteljesek lesznek az ütések.

Előadás közben a Wavedrum Global Edition Live Mode funkciója lehetővé teszi 12 korábban beállított, úgynevezett kedvenc program (Preset vagy User program) gyors betöltését.

Gyakoroljon kísérettel
A Wavedrum Global Edition egy önálló hangszer, de néhány funkciója lehetővé teszi, hogy szórakozásból vagy gyakorlás céljából "dzsemmeljen" vele. Ehhez 140, különféle stílusban megszólaló Loop frázist használhat. A megszólaló hanghoz az AUX bemenet segítségével bármilyen audió jelforrás - CD, MP3 lejátszó, vagy dupla konga játékhoz egy másik Wavedrum - jelét hozzákeverheti. A fejhallgató kimenet használatával bárhol, bármikor, a környezet és a szomszédok zavarása nélkül gyakorolhat!

Vigyázz, kész, rajt!
Hordozhatóságának, kis súlyának és kis helyigényének köszönhetően a Wavedrum Global Edition egy "koncertre termett" hangszer. Játszhat rajta sima asztalon vagy úgy, ahogy egy kézidobon szokás. Könnyen rögzítheti egy szabványos pergő állványra, jól megfér az akusztikus vagy elektronikus dobok társaságában. A Wavedrum Global Edition a DJ felszerelés részeként vagy a billentyűzetet használó zenészek kiegészítő hangszereként is megállja a helyét. A külön megvásárolható állvánnyal (Percussion Stand ST-WD) a Wavedrum Global Edition ideális a hangszeren játszani akaró énekesek, vokalisták, frontemberek számára.