Roland VR-09 V-Combo

Roland VR-09 V-Combo

Gyártó: Roland
Kategória:  Elektromos Orgona
Cikkszám: Roland
Készlet információ:
raktáron
Fogyasztói ár: 260,900 Ft
Kosárba

V-Combo VR-09 egy könnyen szállítható, mérsékelt árfekvésű és a Roland legkiválóbb hangszíneivel felvértezett hangszer, ami ideális "minden az egyben" megoldás kínál utazó zenészek számára. A legszükségesebb hangszínek három kategóriában, dedikált hangforással, az előlapon külön blokkokban helyezkednek el: zongora, orgona és szintetizátor. Hatékony valósidejű vezérlők segítik a hiánytalan zenei kifejezést a színpadon, kilenc szabályzó végzi a hang megformálását és számos gomb áll rendelkezésre a hét egyidejű effekt kezelésére és különböző paraméter beállítások elvégzésére. A hangszer megannyi praktikus tulajdonsága között szerepel a beépített looper és egy dob könyvtár különböző ritmusokkal a gyakorláshoz és közös zenéléshez. A hangszer áttekinthető kezelő felülete, inspiráló működtetése, valamint a hangszínek egyszerű elérése és kifinomult vezérlése révén a V-Combo VR-09 egy álomhangszer a koncertező zenészek számára.

Egyszerűen kezelhető, professzionális billentyűs hangszer színpadi zenészek számára
Kis súly, könnyen hordozható kivitel, elemmel vagy AC adapterrel történő tápellátás
Csúcsminőségű akusztikus és elektromos zongora hangszínek, köztük egy 88-billentyűn sztereóban mintavételezett koncertzongora hangszín is
Kilenc regiszterrel ellátott SuperNATURAL Virtual Tone Wheel orgona, valamint egy új, tranzisztoros orgona típus a 60-as évekből
Szintetizátor hangszínek széles választéka a vintage hangzásoktól a modern időkig
Hét egyidejű effekt, dedikált valósidejű szabályzókkal
Looper és beépített ritmus Pattern-ek; WAV/MP3/SMF dal lejátszás egy külön beszerezhető USB memóriáról
Ingyenes VR-09 Editor alkalmazás iPad-hoz
Intuitív működtetés és kifejező színpadi előadás

A V-Combo VR-09 -t már az alapoktól a koncertező zenészek igényeinek figyelembevételével tervezték meg. Az előlap jól áttekinthető gombkiosztása és az egyértelmű LCD képernyő gyors elérést biztosít a Roland kiváló zongora, orgona és szintetizátor hangszíneihez, miközben számos valósidejű szabályzó segíti a kifejező hangszínmódosítást. Hét egyidejű effekt (Rotary, Delay, Reverb, Tone, Overdrive, Compressor és testreszabható MFX) vezérelhető a megfelelő gombokkal, amelyek egyetlen forgatással számos paramétert szabályoznak a kívánt hangzás egyszerű létrehozása érdekében. Az intelligens interfész megkönnyíti a Split és Layer beállítások elvégzését, továbbá a billentyűzet beállítások User memóriába történő egyszerű mentésével garantált a későbbi gyors hozzáférés színpadi környezetben is.

Professzionális akusztikus és elektromos zongora hangszínek

A zongorahang általában az élő koncertek fontos részét képezi. Ezért a VR-09 számos kiváló hangszínt tárol, amelyek jól alkalmazhatóak a legtöbb zenei műfajban. A lenyűgöző 88-billentyűre sztereóban mintavételezett koncertzongora hangszín vetekszik a Roland színpadi zongoráknál megszokott kifinomult hangzással, miközben a legnépszerűbb elektromos zongora hangszínek is megtalálhatóak a hozzájuk tartozó vintage effektekkel, úgymint Phaser és Tremolo. A Compressor effekt könnyen elérhető egy kijelölt gombbal és segíti a zongorahang kiemelését a hangos zenekari környezetben.

Világklasszis orgona hangszínek

A Roland méltán elismert SuperNATURAL technológiája a V-Combo VR-09 klasszikus tonewheel orgona hangszíneire is kiterjed, miközben a kilenc regiszter lehetővé teszi az orgona hang autentikus és valósidejű vezérlést. Új fejlesztésű, tranzisztoros orgona típusok megszólaltatása is lehetséges, amelyek visszaidézik a 60-as évek különleges kombó orgonáinak hangzását. A 61-billentyűs klaviatúra rendkívül gyors és precíz, ami nélkülözhetetlen a speciális orgona technikák (pl. trilla, glissando, perkusszív ütések stb.) megvalósításához. A Rotary hangszóró és erősítő szimulátor valósághűen adja vissza a vintage orgona hangszórók hangkarakterisztikáit, valamint a túlvezérelt csöves áramkörök tipikus torzításait. Mindezek mellett a “Twin Rotary” opcióval minden eddiginél mélyebb és agresszívebb hanghatások is megszólaltathatók.

Vintage és modern szintetizátor hangszínek

A V-Combo VR-09 számos szintetizátor hangszínt tárol a klasszikusnak számító JUNO analóg vintage vonósoktól a 80-as évek szintetizált rézfúvósain keresztül a modern digitális hangszínekig. Az előlapon található szabályzókkal valósidőben vezérelheti a szintetizátor hangszíneket, beleértve az ORGAN blokk regisztereivel elvégezhető, praktikus ADR és Cutoff/Resonance beállításokat is. A “Bit Crash” és hozzá hasonló effektekkel a mai Dance műfajban nélkülözhetetlen modern szintetizátor hangzások (pl. "dubstep") érhetőek el.

iPaddal használható VR-09 Editor

Az ingyenes VR-09 Editor alkalmazással hatékonyan kezelhetők az orgona és szintetizátor hangszínek az iPad nagyméretű, színes érintőképernyőjén. Az orgona hangszínek gyors szerkesztése mellett, egyszerűen testreszabhatók a Tonewheel orgonák tipikus hangkarakterének alkotórészei (Leakage, Click Noise és Rotary speed), valamint könnyen elérhetők a szintetizátor hangszínek is, hogy a saját, akár egymásra rétegzett hangszíneket is gyorsabban lehessen elkészíteni. A hangszínek otthoni beállítását követően a színpadon további valósidejű vezérlésre van lehetőség a csatlakoztatott iPaddal. A V-Combo VR-09 és iPad közötti kábelnélküli kommunikáció egyszerűen kivitelezhető a Roland Wireless Connect segítségével. Amennyiben a csatlakoztatás USB kábelen keresztül történik, egy Apple iPad Camera Connection Kit közbeiktatása szükséges.