Korg Kaossilator 2S

Korg Kaossilator 2S

Gyártó: Korg
Kategória:  Groovebox - DJ
Cikkszám: Korg
Készlet információ:
raktáron
Fogyasztói ár: 48,900 Ft
Kosárba

A Kaossilator 2-vel bárhol, bármikor, könnyedén készíthet zenei frázisokat. Az új, tenyérnyi méretű szintetizátor a KAOSS családtól megszokott dinamikus használatot ötvözi új funkciókkal.

A Kaossilator 2 főbb tulajdonságai:

Az X-Y érintőképernyőn való ujjmozdulatokkal vezérelhető az eszköz
A 150 beépített hangszín minden elektronikus zenei stílust lefed
A PCM hang engine realisztikus dobhangok megszólaltatását nyújtja
A Scale Key és Note Range funkciók meggátolják a hamis hangok leütését
A Loop Recording funkció végtelen számú sáv overdub stílusú rögítését teszi lehetővé
A kettős Loop Recording bankkal DJ-stílusú crossfade-elést és játékmódot érhetünk el
Rögzíthetjük a beépített mikrofon jelét, illetve külső mikrofont is csatlakoztathatunk a Kaossilator 2-höz a külső bemenet segítségével
A microSD/SDHC kártya aljzat segítségével loop-okat és rögzített performanszokat menthetünk


A Kaossilator 2 kiváló szintetizátor és dob hangokat kínál, melyek stílusok egész sorát fedik le; az új verzió kimagaslóan fejlett loop-rögzítési funkciókkal bír. Használja a beépített mikrofont gitár, vokálok, vagy egyéb hangforrások rögzítésére, akárcsak a beépített looper-t. Az új OEL (Organic Electroluminescent) kijelző kimagasló olvashatóságot biztosít. A könnyű kezelhetőséget a slider potméter biztosítja. A microSD kártya kompatibilitásnak hála könnyedén menthetjük munkánkat. A beépített hangszóró és az elemről való üzemeltethetőség hordozható jelleget kölcsönöz az eszköznek.

KORG szintézis ujjmozdulatokkal, pillanatok alatt

Az egyéni kezelőfelület lehetővé teszi dallamok és frázisok játszását a KAOSS érintőképernyőn végzett ujjmozdulatokkal. A vízszintes mozdulatok a hangmagasságot, míg a függőleges mozdulatok a hangszín egyes paramétereit, például a filter vágási frekvenciáját, a kivezérlést, vagy a moduláció mélységét szabályozzák. A dobkit-ek használatakor több hang is megszólaltatható egyszerre, és az érintőképernyő egy dobpad mintájára is használható. Az intuitív kialakítás és az érintőfelület sokoldalúsága a billentyűs tudással nem rendelkező felhasználók számára is garantálják a könnyed játékot, olyan hangszín-beli változásokkal tarkítva, melyeket hagyományos billentyűs hangszerekkel nem érhetünk el.

150 beépített hang, mely minden elektronikus zenei stílust lefed

A KORG elismert szintézis technológiája e kompakt eszközben is alkalmazásra került. A 150 játékra kész hangszín igen széles hangzáspalettát biztosít a hip-hop-tól kezdve, a dubstep-pen, new disco-n át egészen az electro-ig. Itt még nem áll meg a felsorolás, hiszen az új Kaossilator 2 szintetizátor hangok széles választékát kínálja, mint például synth lead, synth bass, akusztikus hangok (zongora, gitár), illetve DJ-stílusú hangeffektusok formájában.

Dinamikus PCM dob minták

A PCM hangképzés minden eddiginél realisztikusabb dobhangokat kínál. A Kaossilator 2-ben 15 dobkit kapott helyet, melyek mindegyike kick, snare, hi-hat mintákat tartalmaz. 25 Rhtyhm Loop pattern áll rendelkezésre, melyek segítségével szimpla ujjmozdulatokkal hozhatunk létre dobritmikákat. A dobhangok számos stílust lefednek, így Ön is megtalálhatja az ideális hangzásnak mintákat.

A Musical Scale, Key és Note Range funkciók révén könnyen készíthet Ön is zenei frázisokat

A Key és Scale funkcióknak hála bármiféle hangszeres tapasztalat nélkül is biztosított az, hogy a leütött hangok hangnemben legyenek az éppen előadott dallal. A Key beállítással megadható az alaphang. 35 féle zenei skálából választhatunk, melyek között a kromatikus, dúr pentaton, mól blues kiosztás mellett olyanokkal is találkozhatunk, mint a Spanish, Ryukyu és a Raga. A Key és Scale beállítások segítségével tökéletes szólamokat hozhat létre egyetlen hibás leütés nélkül. A Note Range funkcióval meghatározható a lejátszható hangok magassága. Szűk tartomány megadásakor biztosítható az, hogy daluk az elképzelésünknek megfelelően szólaljon meg, de ha széles tartományt adunk meg, meglepően dinamikus és váratlan zenei frázisok hozhatók létre.

A Gate Arpeggiator megnöveli a lehetőségek tárházát

Az 50 beépített gate arpeggiator pattern automatikusan generál frázisokat és ütemeket az érintőképernyőn tett ujjmozdulataink hatására. A Kaossilator 2 új funkciója az arpeggiator editálható kapuzási ideje (gate time) és swing paramétere, melyek segítségével pontosan olyanná varázsolhatók a lejátszott zenei frázisok, ahogyan azt Ön megálmodta.

A Loop Recording funkció intuitív overdub stílusú rögzítést tesz lehetővé

A Kaossilator 2 Loop Recording funkciója az érintőképernyőt végzett végtelen számú játékot tud rögzíteni overdub stílusban. A rétegenként való rögzítéssel még a legegyszerűbb frázisból is bárki könnyedén varázsolhat lebilincselően összetett zenei futamokat. A Scale/Key beállításoknak hála az eredmény zeneileg mindig koherens lesz!

A kettős Loop Recording bank DJ-stílusú előadásmódot tesz lehetővé

A két Loop Recoding bank külön-külön, illetve együttesen is használható rendkívül hatásos eredmények elérésére. A két bank kombinálásával olyan megoldások hozhatók létre, melyeket az előző KAOSS modellek nem tettek lehetővé. Különböző hangok és frázisok rögzíthetők a két loop bármelyikére. Ezek a loop-ok elnémíthatók vagy crossfade-elhetők, a loop hossza pedig valós időben változtatható a még dinamikusabb élő játék érdekében. A félresikerült loop-ok törölhetők és újrarögzíthetők menet közben, így DJ-stílusban játszhatunk az eszközön anélkül, hogy egyszer is meg kelljen állítanunk azt.

Rögzítsen és loop-oljon bármilyen hangforrásból!

A Kaossilator 2 beépített mikrofonja mellett külső mikrofon fogadására alkalmas bemenettel is rendelkezik. Könnyedén variálhatunk több hangforrást - például egy a Kaossilator 2-ben létrehozott zenei frázis lejátszása közben saját vokálunkat, illetve tetszőleges külső hangforrást is rögzíthetünk overdub stílusban.

microSD kártyával a könnyű tárolásért

microSD kártya segítségével menthetjük a loop recorder-ben rögzített audio adatainkat. A Kaossilator 2-vel végzett zenei performanszainkat rögzíthetjük is a beépített master recorder segítségével, mely szintén menthető a kártyára. Amint egy fontos zenei ötlettel szembesülünk, már direkte rögzíthetjük és menthetjük is bármilyen külső eszköz segítsége nélkül. Ily módon könnyedén oszthatjuk meg munkáinkat az interneten is. A Kaossilator 2 audio lejátszóként is funkcionál, így visszajátszhatjuk vele a master recorder-rel rögzített futamokat, dalokat.

* SDXC kártyákkal nem kompatibilis
* Támogatott file-formátumok: WAV (16-bit, 44.1 kHz/48 kHz, stereo)