Roland GP-7 PE

Roland GP-7 PE

Gyártó: Roland
Kategória:  Nagyzongora
Cikkszám: Roland
Készlet információ:
raktáron
Fogyasztói ár: 6,099,900 Ft
Kosárba

Egy tökéletes zongora élmény
A zongoramodellezés teljesen újszerű megközelítése, valósághű hangzás és billentésérzet; ezek alapján a Roland V-Piano számos nemzetközi elismerést kapott a 2009-es bemutatkozása óta, és sokan a legigényesebb zongoristák közül is ezt a hangszert választják. Merre fejlődött azóta a V-Piano? Megjelent a V-Piano Grand! A gyönyörű és elegáns koncertzongora testben egyedülálló többcsatornás hangrendszer található, ami természetesen adja vissza a zongorista játékát, elmosva a határvonalat a digitális és akusztikus világ között. Az előző generáción túllépve a V-Piano Grand hanggenerátorát tökéletesítették, hangszínkészletét kiegészítették újabb zongora típusokkal. Üdvözlünk mindenkit a zongorahangzás, kifinomultság, és zenei innováció új világában!

Életteli zongorahangzás
A V-Piano Grand megszünteti az előző technológiák korlátait: ez teszi lehetővé, hogy minden egyes hang saját jellegzetes karakterével tökéletesen szólal meg. A V-Piano Grand zongorahang nem késik a megszólaltatáshoz képest, nem torzul az időben, ezáltal szinte eddig elképzelhetetlen hangzást eredményez. Természetes és szép hangzás – álom egy ilyen zongorán játszani.

Csodálatos térbeli hangzás
Minden eddigi hangszerrel ellentétben a V-Piano Grand beépített hangrendszere egy intelligens többcsatornás audio technológia, amely betölti a teret csodálatos térbeli hangzással úgy, hogy a zongorista, és a hallgatóság tudomást sem vesz a hangszórók létezéséről. A zongorahang minden egyes apró összetevője közvetlenül a legoptimálisabb helyről szól, folyamatosan és természetesen követve az előadást. A zongorista elhelyezkedésének megfelelően a kalapácszörej közelebbről hallható, míg pl. a zengő húrok már távolabbról. Minden összetevő intelligens módon térben valós helyen található, így széles és többdimenziós hangzás születik. Ez a megszólalás hiteles mind a zongorista, mind a közönség számára is. Említésre méltó, hogy a hang térhatása egyedileg tervezett minden egyes zongora hangszínre. Ez a rendkívüli tulajdonság kizárólag a V-Piano Grand-ban található meg.

Zongorahang tervezés
A V-Piano Grand–ban választhatunk az erőteljes Vintage zongora modell beállításaitól kezdve a futurisztikus Vanguard válogatásig, létrehozva saját zongorahangszín gyűjteményünket. Alakíthatjuk a virtuális kalapács nemezének keménységét, kísérletezgethetünk egzotikus húrbeállításokkal, hangolásokkal és anyagokkal; pl. hogy minden kalapács három ezüsthúrt üssön meg. Világhírű hangszereket varázsolhatunk ujjaink alá, vagy még sosem hallott jövőbeli zongorán játszhatunk.

Megújult kivitelezés
A Roland zongorák közül először a V-Piano Grand-nál található tükörfényes billentyűzet fedél. Ez idáig a Roland zongoráknál ez vagy billenő, vagy csúsztatható volt, a V-Piano Grand mindkettőt lehetővé teszi. Így alatta elrejthetjük a teljes kezelő felületet, hagyományosabb megjelenést kölcsönözve a hangszernek. A fedél teljes felnyitásakor ez látható, majd ezt a részt takarhatjuk el vízszintesen előrecsúsztatva a fedelet annak nyitott (álló) helyzetében. A kottatartó is lecsukható, ilyenkor a zongora teteje teljesen egyenes.

 
Billentyűzet
88 keys (PHA III Ivory Feel keyboard with Escapement)

Hang generátor
V-Piano

A maximális virtuális húrok száma a hangkeltéshez
264 húr (függ a hanggenerátor igénybevételétől)

Méretek (nyitott fedéllel)
Széles 1,485mm
Mély 1,505mm
Magas 1,544mm
 
SPECIFIKÁCIÓ
új zongorahangszínek kifejezetten a V-Piano Grand-hoz kifejlesztve
kifinomult PHA III kiváltópontos mechanika, elefántcsont-érzetű billentyűzet
Roland forradalmian új V-Piano modellezési technológiája koncertzongora testben