Yamaha N3X Avant Grand

Yamaha N3X Avant Grand

Gyártó: Yamaha
Kategória:  Hybrid Zongora
Cikkszám: Yamaha
Készlet információ:
1 Hét
Fogyasztói ár: 6,999,000 Ft
Kosárba
 • Speciális zongora mechanika Ivorite® technológiával
 • Térakusztikai mintavételezés
 • A Yamaha CFX és a Bösendorfer Imperial hangjait négy csatornán digitalizálták
 • Yamaha CFX binaurális mintavételezés
 • Virtuális Rezonancia Modellezés (VRM)
 • Térakusztika hangszóró rendszer
 • Hangszekrény rezonátor
 • Tactile Response System
 • Speciális zongorapedál
 • USB audió felvevő
 • XLR jack kimenet

Az érintés, a pedálok, a zengetés és a rezonancia - az N3X minden szempontból eléri, sőt akár meg is haladja a legkritikusabb zongoristák igényeit is. Az N3X speciális hangmintái rendkívüli mértékben képesek visszaadni a természetes játékérzetet. Fényes, egyenletes és dinamikus - ez a legjobb AvantGrand.

 

Próbálja ki az élethű akusztikus mechanika játékérzetet

 

A zene gondolatok kifejezéséhez egyfajta fizikai kapcsolatot kell létesítenie hangszerével. Az AvantGrand esetében ez a billentyűkkel kezdődik. Kényelmes járású valódi fa billentyűk melyek érintése az Ivorite® borításnak köszönhetően természetes elefántcsont érzetet kelt. Ezután jön a különösen fontos billentyű mechanika, melyet az AvantGrand sorozat a Yamaha híres zongorákból kapta meg. Ujjai alatt ugyan azt a precíz súllyozást, billentést és kifejezőerőt tapasztalhatja. Azért, hogy játéka legapróbb jelegzetességét is megtudja örökíteni a Yamaha érintkezés mentes optikai érzékelőket alkalmaz, ezzel teljes mértékben szabad utat enged játékának. Minden billentyű alatt egy optikai érzékelő található, mely feldolgozza a billentyű lenyomásának sebességét és a lenyomás mélységét is. Egy másik optikai érzékelő a kalapácson méri a kalapács időzítését és a virtuális „húrokra” mért ütés nagyságát. Ez az információ azonnal hallható a gyönyörű, valósághű hangban. Minél többet játszik, annál jobban sikerül eggyé válni a zongorával.

Két világklasszis zongora egy hangszerben

 

Egy zongora hangjának megítélése szubjektív dolog. Annak érdekében, hogy segítsünk saját hangszínpalettája megtalálását a Yamaha egy hangszerbe két világklasszis zongorát épített - mindegyik a saját egyedi karakterével képes átadni azokat az érzéseket, melyeket játékával szeretne kifejezni. Az új AvantGrand N3X modellen egyetlen gombnyomással választhat két valósághűen digitalizált zongora, a Yamaha CFX vagy a Bösendorfer Imperial között. A Yamaha csúcskategóriás zongorája, a felséges CFX, változatos hangszínpalettával rendelkezik, a csillogó magas tartománytól a robosztussan zengő mély frekvenciákig. A legendás Bösendorfer jellegzetes meleg, gyengéd hangjával vált közismerté. Bármelyik hangszer hangját is választja, az AvantGrand N3X segít elérni képzelete határait.

A hangspektrum kiszélesedése

 

Az AvantGrand sorozat egyedi megközelítésben reprodukálja az akusztikus zongora hangját. A speciálisan kiválasztott koncertzongora hangjának digitalizálását a Yamaha szakemberei a hangszekrény négy különböző pontján végezték el: bal, jobb, közép és hátsó. Összehasonlítva a hagyományos bal és jobb csatornás (sztereó) felvételekkel az eredmény csodálatosan gazdag, valósághű hang. Annak érdekében, hogy a legtöbbet sikerüljön kihozni a négy csatornás felvételekből az AvantGrand zongorákban a Yamaha Spatial Acoustic Speaker System, a négy helyre szerelt hangszóró rendszer található, mely lehetővé teszi az élethű háromdimenziós hangzást. Az N3X hangszóró elhelyezése tükrözi a felvételkor használt akusztikus zongora felvételi pontjait.

Digitális technológia mely együtt rezonál Önnel

 

A négy csatornás Spatial Acoustic Speaker System mellett az AvantGrand lapos hangszekrény rezonátora a kottatartó mögött a hangszer teljes szélességében húzódik végig. Ez az összetevő lehetővé teszi, hogy az akusztikus zongora játékérzetét még pontosabban, a legapróbb részletekig tudja visszaadni. Egy rezgő jelátalakító rezgést továbbít a lapos hangszekrény felé, mely valósághű hangot ad, különösen a felsőbb regiszterben.

Virtuális Rezonancia Modellezés (VRM)

 

A zongorában a húrok és a hang a hangszer belsejében rezeg, és itt épül fel a gazdag, szép zengés, melyből kialakul a hallgató számára is jellegzetes hang. Nem csak a megszólaltatott, hanem más, meg nem szólaltatott húrok is berezegnek játéka hatására. Ez az oka annak, amiért a zongora hangja annyira összetett és gazdag.

Ezt a jelenség tökéletesen megjelenik az AvantGrand N3X a Virtuális Rezonancia Modellezéssel (VRM), mely minden pillanatban, mind a 88 billentyű esetében, egyenként kiszámolja a húrok különböző állapotát. Ennek eredményeként az N3X képes számolni azzal a szinte végtelen tényezővel, melyek jellemzők egy akusztikus zongorára, például, hogy melyik billentyű lett leütve, a leütés erőssége és a pedál időzítés.

Teljesen magával ragadó fejhallgató élmény

 

AvantGrand zongorákat úgy tervezték, hogy csodálatos hangjukkal kitöltsék a teret. De arra is lehet példa, hogy csak saját magának szeretne játszani. Amikor éjjel gyakorol, vagy például amikor környezetében más tevékenység zavarhatja zongorázását.
Ezekben az esetekben a fejhallgató segít egy olyan magánszférát teremteni, melyben szabadon gyakorolhat bárhol és bármikor.
A Yamaha fejlett binaural mintavételezési technológiájának köszönhetően a fejhallgatón hallható hang rendkívül valósághű. Ez a technológia olyan speciális mikrofonokkal készített valós zongora hangmintákat használ, melyek rögzítették a felvett terem hangzását és az emberi fül számára alig észlelhető apró jellegzetességeket is. Az eredmény annyira természetes, hogy hamarosan akár bele is feledkezhet, hogy fejhallgatón keresztül hallja a zongorát. (CFX csak a Grand Voice)

Érzelmi tényező

 

Amikor akusztikus zongorán játszik, akkor az egész hangszer rezonál. A tudata mélyén, a pedálon a lábaival és a billentyűzeten az ujjain keresztül is érzi a rezgést. Ez a kifinomult fizikailag érzékelhető technológia a Yamaha Tactile Response System (TRS). Ez a digitális technológia közvetítí a nagyzongora természetes rezonanciáját egyesítve a játékos és a hangszer közötti érzelmi energiát. Még fejhallgatóval is érvényesül a TRS, mellyel játékérzete még valósághűebb lesz.

A zongora pedáljáték sajátos jellegzetessége

 

Zongora pedáljának lenyomásakor apró különbségek észlelhetők. A pedál lenyomásának első fázisa könnyű, a pedál lenyomásának útja közepénél kicsit nehezebb és végül ismét könnyebbé válik a pedáljáték. Képzett zongoristák képesek ezeket az apró technikai lehetőségeket is különlegesen kifinomult technikával kihasználni, melyekkel játékmódjukat kifejezőképességüket tovább növelhetik. Az AvantGrand tervezése közben az volt a cél, hogy minél élethűebben tudja modellezni a zongora pedáljátékát. A kifejlesztett pedál lehetőséget biztosít, hogy kompromisszum mentesen zongorázzon, és az impresszionista művekben sokszor megjelenő fél-pedál technikát is tudja alkalmazni.

USB audió felvevő

Az USB to Device port lehetővé teszi, hogy USB meghajtóra felvételt készítsen. Játékát audió dalként közvetlen az USB meghajtóra mentheti. Ezeket a dalokat a hangszer WAV formátumba menti és visszahallgathatók a zongora beépített hangrendszerén vagy lejátszhatja őket számítógépén, a dalokat hordozható eszközre másolhatja vagy feltöltheti és akár meg is oszthatja őket barátaival online.

XLR profi minőség jack kimenetek

Az XLR szimmetrikus audió kimenet professzionális és stabil jelet biztosít aktív hangfalak vagy keverők felé.